Policija: neviens no atrastajiem migrantiem nav gājis bojā vardarbīgā nāvēKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 13:56
  • VS
  • 4

Policija: neviens no atrastajiem migrantiem nav gājis bojā vardarbīgā nāvē

Policija apstiprina: nevardarbīgas nāves gadījumi

Latgales reģiona pārvaldē ir saņemtas ziņas par astoņu iespējamo nelegālo imigrantu mirstīgajām atliekām. Tomēr policija uzsver, ka neviens no atrastajiem migrantiem nav gājis bojā vardarbīgā nāvē.

Identifikācija un izmeklēšana

Saskaņā ar Valsts policijas sniegto informāciju, laika posmā no 2023.gada 8.oktobra līdz 24.maijam tika atrastas sešu vīriešu un divu sieviešu mirstīgās atliekas, kuri centās šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu. Ierēdņi norāda, ka saistībā ar visiem gadījumiem ir uzsākti kriminālprocesi par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību.

Demogrāfiskā analīze

Iespējamās mirušās personas, pēc policijas informācijas, varētu būt ieceļušas no dažādām valstīm, tostarp piecas no Indijas, viena no Tuvajiem Austrumiem un viena no Afganistānas. Vienas personas valstiskā piederība joprojām nav noskaidrota. Vairākums mirušo indivīdu bija vecumā no 20 līdz 30 gadiem, izņemot vienu 42 gadus vecu sievieti.

Atrašanās vieta un konteksts

Pārvaldes amatpersonas norāda, ka piecas no mirušajām personām tika atrastas Krāslavas novadā, divas Augšdaugavas novadā un viena Ludzas novadā. Šie gadījumi pievērš uzmanību, kāda ir situācija pie Latvijas robežas un ar ko saskaras nelegālie migranti, mēģinot meklēt labvēlīgākus apstākļus.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Latvijas policija turpina izmeklēšanu un uzsver, ka nevardarbīgu nāves iemeslu dēļ ir nepieciešams turpināt apzināt un risināt jautājumus, kas saistīti ar nelegālo migrāciju. Šī informācija ir svarīga, lai sabiedrība būtu informēta par esošo situāciju un izprastu tās sarežģītību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas