Katru gadu vēža gadījumu skaits pieaug par vidēji 5%, brīdina "Onkoalianse"Veselība
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 11:00
  • NRA
  • 3

Katru gadu vēža gadījumu skaits pieaug par vidēji 5%, brīdina "Onkoalianse"

Vēža gadījumu skaita pieaugums

Katru gadu pasaulē vēža gadījumu skaits pieaug par vidēji 5%, brīdina pacientu organizāciju apvienība "Onkoalianse". Šis satraucošais pieaugums liecina par nepieciešamību pārskatīt veselības aprūpes sistēmas pieeju onkoloģijai, jo aizvien vairāk cilvēku saskaras ar šo bīstamo slimību.

Onkoloģijas plānošanas trūkumi

Intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" "Onkoalianse" valdes loceklis Edgars Āboliņš norādīja uz nopietnām problēmām, kas saistītas ar onkoloģijas plānošanu veselības nozarē. Viņš uzsvēra, ka trūkst adekvātas plānošanas un resursu, kas varētu uzlabot pacientu aprūpi un ārstēšanas pieejamību.

Pacientu organizāciju loma

Pacientu organizācijas, piemēram, "Onkoalianse", spēlē būtisku lomu, lai paustu sabiedrības bažas un prasības attiecībā uz veselības aprūpes sistēmu. Āboliņš akcentēja, ka ir svarīgi dzirdēt pacientu balsis un iekļaut viņu vajadzības, plānojot onkoloģijas stratēģijas.

Aicinājums rīcībai

Ērglis Āboliņš aicina valsts un veselības nozares pārstāvjus pievērst lielāku uzmanību onkoloģijas jomai, lai izstrādātu ilgtspējīgas un efektīvas stratēģijas, kas palīdzētu mazināt vēža gadījumu skaitu un uzlabot kvalitatīvas medicīniskās aprūpes pieejamību visiem pacientiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas