Latvijas Olimpiskā komiteja draud ar tiesu darbiem, ja Olimpiskajam centram nemainīs nomas maksuSports
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Latvijas Olimpiskā komiteja draud ar tiesu darbiem, ja Olimpiskajam centram nemainīs nomas maksu

LOK prasības par nomas maksu

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir izvirzījusi nopietnas bažas par Olimpiskā centra nomas maksu, pieprasot tās pārskatīšanu. LOK prezidents Raimonds Lazdiņš trešdien Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē uzsvēra, ka organizācija ir gatava uzsākt tiesvedību, ja situācija nemainīsies.

Situācijas analīze

Lazdiņš akcentēja, ka nemainīga nomas maksa apgrūtina ne tikai olimpisko sportistu sagatavošanos, bet arī kopējo sporta attīstību Latvijā. Viņš pauda, ka pašlaik ir svarīgi rast risinājumu, kas būtu izdevīgs gan LOK, gan Olimpiskajam centram.

Valsts atbalsta nozīme

Olimpiskā komiteja norāda, ka bez nepieciešamā atbalsta no valsts puses ir apgrūtināta ne tikai LOK darbība, bet arī Latvijas sportistu iespējas piedalīties starptautiskās sacensībās. Tādējādi, ja jautājums netiks atrisināts, LOK var nonākt situācijā, kurā sporta attīstība valstī tiks apdraudēta.

Iespējamās sekas

Ja cīņa par nomas maksu neizdosies, LOK ir nepieciešams apsvērt iespējas, kā nodrošināt sportistu gatavību nākamajām olimpiskajām spēlēm. Tiesu darbi var radīt jaunas problēmas un apgrūtināt jau tā sarežģīto situāciju, tāpēc LOK aicina visus iesaistītos meklēt kompromisus.

Aicinājums uz diskusijām

Lazdiņš pabeidza, uzsverot nepieciešamību pēc atklātām diskusijām ar Olimpiskā centra vadību, kā arī valsts institūcijām, lai atrastu risinājumu pirms situācija nonāk līdz tiesvedībai. Latvijas sporta nākotne ir atkarīga no sadarbības un savstarpējas sapratnes, un LOK cer uz konstruktīvu pieeju visiem iesaistītajiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas