Jaunākā prognoze – oktobra beigās Latvijā būs silts laiks un maz nokrišņuSabiedrība/Ziņas
Foto un virsraksts: Delfi

Jaunākā prognoze – oktobra beigās Latvijā būs silts laiks un maz nokrišņu

Siltais laiks turpināsies līdz oktobra beigām

Saskaņā ar jaunākajām sinoptiķu prognozēm, Latvijā līdz mēneša beigām gaidāms silts laiks. Gaisa temperatūra saglabāsies virs normas, ļaujot iedzīvotājiem turpināt izbaudīt patīkamu rudens laiku. Pagaidām laika apstākļi ir optimāls fons ārā notiekošajām aktivitātēm.

Maz nokrišņu un stabils klimats

Prognozes liecina, ka tuvākajās dienās plānoti minimāli nokrišņi. Šāda situācija rada iespēju, ka saulainās un sausās dienas kļūs par normas paralēli šajā laika posmā, kas periodiski ir raksturīgs septembra un oktobra mēnešiem Latvijā. Iedzīvotājiem būs lieliska iespēja izmantot šo laiku, lai dotos pastaigās, pie dabas vai arī piedalītos dažādos kultūras pasākumos.

Temperatūras prognoze un iedzīvotāju izjūtas

Gaisa temperatūra turpinās turēties ap 15 līdz 18 grādiem pēc Celsija, kas ir augstāki par normu šajā sezonā. Šāds laiks ir vērtīgs ne vien sporta un brīvā laika aktivitātēm, bet arī labvēlīgi ietekmēs dažāda veida ražas novākšanu. Daudzi dārznieki un zemnieki noteikti priecāsies, ka varēs turpināt darbu laukumā bez pārmērīgas laika apstākļu ietekmes.

Noslēgumā

Neskatoties uz to, ka rudens ir iegriezies kārtējo reizi, Latvijā oktobra beigas solās būt siltas un patīkamas. Šis periods ļaus ne tikai izbaudīt dabu, bet arī sagatavoties ziemas brīvdienām ar labāku garastāvokli un pozitīvām emocijām. Sinoptiķi mudina visus izmantot šo siltumu un doties ārā, lai izbaudītu rudens krāsu un klimata prieku.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas