Polija slēdz Krievijas konsulātu un brīdina sabiedrotos par Maskavas sabotāžas plāniemPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 09:42
  • NRA
  • 4

Polija slēdz Krievijas konsulātu un brīdina sabiedrotos par Maskavas sabotāžas plāniem

Polijas ārlietu ministra paziņojums

Polijas ārlietu ministrs Radeks Sikorskis otrdien paziņoja par lēmumu slēgt vienu no trim Krievijas konsulātiem Polijā. Šis soļu tika sperts kā reakcija uz sabotāžas aktiem, kas, pēc viņa teiktā, saistīti ar Maskavas organizētajiem uzbrukumiem.

Sabotāžas akti pret Poliju

Sikorskis uzsvēra, ka Polija ir pieredzējusi vairākus dedzināšanas uzbrukumus un citus negācijas, kas organizēti no Krievijas puses. Ārlietu ministrs norādīja, ka šādas darbības apdraud ne tikai Polijas valsts drošību, bet arī stabilitāti visā reģionā.

Brīdinājums sabiedrotajiem

Papildus konsulāta slēgšanai, Sikorskis brīdināja Polijas sabiedrotos par iespējamām Maskavas sabotāžas plāniem. Viņš uzsvēra nepieciešamību rīkoties vienoti, lai nepieļautu, ka līdzīgas situācijas ietekmē citus Eiropas valstu drošību.

Reakcija no starptautiskās sabiedrības

Polijas lēmums ir izraisījis plašu rezonansi starptautiskajā sabiedrībā. Daudzas valstis izteikušas atbalstu Polijai un aicinājušas veikt stingrākus pasākumus pret Krievijas destabilizējošo rīcību. Šis notikums vēlreiz uzsver nepieciešamību stiprināt sadarbību starp Rietumu valstīm, lai cīnītos pret līdzīgām draudēm nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas