Elektroenerģijas vidējā cena Latvijā septembrī samazinājās par 22%Ziņas
Foto un virsraksts: Diena

Elektroenerģijas vidējā cena Latvijā septembrī samazinājās par 22%

Elektroenerģijas cenas kritums Latvijā

No AS _Latvenergo_ jaunākā Elektroenerģijas tirgus apskata izriet, ka Latvijā elektroenerģijas vidējā cena šogad septembrī ir samazinājusies par 22% salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi. Septembrī cena sasniedza 83,54 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir ievērojams kritums salīdzinājumā ar augustu.

Ingas Martinsones komentārs

Finanšu produktu speciāliste Inga Martinsone norāda, ka šis samazinājums ir visai pozitīvs signāls patērētājiem. Viņa skaidro, ka elektroenerģijas cenas ietekmē vairāki faktori, tostarp piedāvājuma un pieprasījuma attiecība, kā arī ražošanas jauda un energoresursu cenas globālajā tirgū.

Februāra cenu salīdzinājums

Salīdzinot ar iepriekšējiem mēnešiem, šāds samazinājums ir pārsteidzošs, ņemot vērā, ka elektroenerģijas cenas bieži vien ir svārstīgas. Jūlija un augusta mēnešos cenas bija ievērojami augstākas, un patērētāji bija spiesti pielāgoties palielinātām dzīves dārdzībām.

Secinājumi un nākotnes tendences

Šāds cenu kritums varētu nozīmēt, ka tuvākajos mēnešos patērētājiem būs iespēja izmantot zemākas elektroenerģijas cenas, taču ir svarīgi ņemt vērā, ka tirgus nosacījumi joprojām var mainīties. Enerģijas piegādes stabilitāte un globālo tirgu svārstības var ietekmēt nākotnes cenas, tādēļ ir nepieciešams turpināt uzraudzīt situāciju.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas