VIDEO: vēža pacientu pārstāvis komentē situāciju ar negaidīti atceltajām krūts rekonstrukcijas operācijāmPar veselību
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

VIDEO: vēža pacientu pārstāvis komentē situāciju ar negaidīti atceltajām krūts rekonstrukcijas operācijām

Video skaties šeit

Situācija ar krūts rekonstrukcijas operācijām

Vēža pacientu organizāciju apvienības "Onkoalianse" valdes loceklis Edgars Āboliņš šonedēļ raidījumā "900 sekundes" sniedzis svarīgu komentāru par pēdējā laika notikumiem, kad gada beigās tika negaidīti atceltas krūts rekonstrukcijas operācijas. Šāda situācija ir izraisījusi satraukumu un neskaidrību starp pacientēm, kuras paļāvās uz šādiem medicīniskiem serivces.

Pacientu perspektīva

Āboliņš uzsvēra, ka ir jāņem vērā, ka ne visas sievietes ir informētas par iespēju veikt krūts rekonstrukcijas operācijas. Dažas no viņām pat nenojauš par šādu operāciju pieejamību, tāpēc situācija rada pamatotu satraukumu. Tas uzsver nepieciešamību uzlabot komunikāciju starp medicīnas iestādēm un pacientiem.

Sabiedrības reakcija

Šīs ziņas ir radījušas ne tikai pacienšu, bet arī sabiedrības plašu reakciju. Daudzi cilvēki uzsver, cik svarīgi ir nodrošināt piekļuvi šādām operācijām, īpaši, ņemot vērā emocionālo un fizisko slogu, ar kuru saskaras krūts vēža pacienti.

Uzsvars uz informācijas pieejamību

Āboliņš aicina veselības aprūpes sistēmu strādāt pie informācijas plūsmas uzlabošanas, lai visas sievietes būtu apzinātas par pieejamajām iespējām un resursiem. Informāciju par rehabilitāciju pēc operācijām būtu jāsniedz laicīgi, lai pacientes varētu pieņemt pārdomātus lēmumus par savu veselību un nākotni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas