Aizvadīts drošības un ārpolitikas forums “Rīgas konference 2024” Ziņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Aizvadīts drošības un ārpolitikas forums “Rīgas konference 2024”

Aizvadīts "Rīgas konference 2024" – drošības un ārpolitikas forums

No 17. līdz 19. oktobrim Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā norisinājās Ziemeļeiropas reģiona drošības un ārpolitikas forums "Rīgas konference 2024". Šis forums ir kļuvis par nozīmīgu platformu, kur tiek apspriestas svarīgas drošības jautājumi un reģionālās sadarbības iespējas.

Piedalās augsta līmeņa runātāji

Foruma paneļdiskusijās piedalījās 110 augsta līmeņa runātāji no dažādām valstīm, tostarp Vācijas, Amerikas Savienotajām Valstīm, Francijas, Somijas, Kanādas, Lielbritānijas, Lietuvas, Igaunijas, Beļģijas, Zviedrijas, Libērijas un citām. Šī starptautiskā dalība apliecina foruma nozīmi un lielo interesi par reģionālajām drošības iniciatīvām.

Eiropas drošība un NATO stratēģija

Šogad viens no centrālajiem apspriežamajiem tematiem bija Eiropas drošības nākotne un NATO 360 grādu stratēģija. Diskusijas par šo jautājumu ir īpaši aktuālas laikos, kad Eiropā pastāv pieaugoša ģeopolitiskā spriedze un izaicinājumi, kas prasa aktīvu un koordinētu rīcību no starptautiskajām institūcijām.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Foruma dalībnieki uzsvēra nepieciešamību stiprināt sadarbību starp Ziemeļeiropas valstīm un precizēja kopīgās stratēģijas, lai efektīvi atbildētu uz drošības izaicinājumiem. "Rīgas konference 2024" pierādīja, ka reģionālā sadarbība ir būtiska, lai nodrošinātu stabilitāti un mieru šajā sarežģītajā laikā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas