Halovīna klasikas! 10 filmas, kuras vērts noskatīties gada spocīgākajos svētkosIzklaide
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Halovīna klasikas! 10 filmas, kuras vērts noskatīties gada spocīgākajos svētkos

Halovīna svētku atmosfēra

Strauji tuvojas gada spocīgākie svētki – Halovīns, un tas nozīmē, ka ir pienācis laiks iegrimt noslēpumainībā un šausmās! Nav labāka veida, kā noskaņoties svētku atmosfērai, kā noskatīties aizraujošas un biedējošas filmas, kas iegrimst tumsā un rada pajautājumu, vai šausmas tiešām pastāv. Šeit ir 10 filmas, kuras noteikti vērts noskatīties šajos brīnišķīgajos Halovīna svētkos.

1. “Traka māja” (The Shining)

Stenlija Kubrika leģendārā šausmu filma, kas balstīta uz Stīvena Kinga romānu, stāsta par rakstnieku Džeku Torrensu, kurš pieņem darbu kā viesnīcas uzraugs Himalajos. Viņa pakāpeniska debilēšana un „mājas” nelabvēlīgā ietekme uz viņu un viņa ģimeni nes pēc tam, kad sniegs izolē viņus no pārējās pasaules.

2. “Lai viņi runā” (Let the Right One In)

Šī švedu filma par draudzību starp zēnu un vampīru ir gan spocīga, gan emocionāla. Filma izceļ, kā pat visvairāk nobiedējošās radības var būt glābiņš, kad runa ir par vientulību un nepieņemšanu.

3. “Piektais elements” (The Fifth Element)

Šis futuristiskais piedzīvojums ir piepildīts ar krāšņu vizuālo estētiku un dīvainiem varoņiem, kas to padara par neparastu, tomēr izklaidējošu izvēli Halovīna noskaņai. Atšķirībā no klasiskiem šausmu filmām, “Piektais elements” pievērš uzmanību zinātniskās fantastikas un asprātības aspektiem.

4. “Atriebēji” (The Exorcist)

Bez šaubām, šī filma ir viena no visbaisākajām visā vēsturē. Stāsts par pusaudzes meitenes apbūšanu un centieniem to izglābt ir iedvesmojis daudzus citus darbus un radījis šausmu filmas kultūru.

5. “Melnā putna laikmets” (Black Swan)

Šī psiholoģiskā šausmu filma par balerīnu Nina izceļ, kā pašpārvalde un konkurence var novest pie traģiskām sekām. Tā ir ne tikai par šizofrēniju, bet arī par ziedojumiem, ko cilvēki gatavi veikt sava sapņa dēļ.

6. “Piekūni” (Bird Box)

Šī filma ir par pasauli, kur cilvēki tiek nogalināti, ja viņi skatās ļaunos radījumus. Galvenā varone, kuru atveido Sandras Bulla, cīnās ar izdzīvošanu, slēpjoties no briesmām, un ikviens, kurš meklē aizrautību Halovīnā, noteikti atradīs šajā filmā dramatisku spriedzi.

7. “Dēmoni” (Demons)

Šī itāļu šausmu filma ir par grupu cilvēku, kuri apmeklē noslēpumainu kinoteātri, kur viņi tiek pakļauti dēmoniskām radībām. Filma ir brutāla un emocionāla, un tā noteikti nepaliks bez ievērības.

8. “Sāksim no jauna” (Happy Death Day)

Kompakts šausmu trilleris, kurā galvenā varone vairākas reizes piedzīvo savu nāvi un cenšas noskaidrot, kurš ir vainīgais. Šī filma ir pilna ar melnu humoru un spriedzi, kas būs ideāla noskaņa Halovīna svētkiem.

9. “Kopā mūžīgi” (Get Out)

Džordana Pīlēna filma ne tikai šokē, bet arī aizdomā. Stāsts par melnādainu vīrieti, kurš apmeklē savu baltās draudzenes ģimeni, atklāj šausmīgu patiesību par rasu attiecībām. Filmā ir elementi no šausmām un sociālām tēmām.

10. “Vainīgais sapnis” (It Follows)

Šī filma ir unikāla un biedējoša, stāstot par cilvēku, kurš pēc intīmas pieredzes tiek mocīts ar spēkiem, kas viņu neapstājas vajā. Ar savām neparastajām noformējuma izvēlēm un spriedzi, “Vainīgais sapnis” noteikti atstās iespaidu.

Noslēgums

Šie ir tikai daži no iespaidīgajiem šausmu filmām, kuras var palīdzēt noskaņoties Halovīna svētkiem. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties smieties, raudāt vai šausmināties, šīs filmas noteikti radīs jums neaizmirstamu pieredzi. Iedvesmojieties, iekārtojiet savas mājas un izbaudiet gada spocīgākos svētkus!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas