Atgādina par īpašuma drošībuKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 11:56
  • VS
  • 4

Atgādina par īpašuma drošību

Zādzību pieaugums Dienvidkurzemes novadā

Valsts policija ir saņēmusi trauksmes signālu par zādzībām no dārza mājiņām Dunikas pagastā, Dienvidkurzemes novadā. Iedzīvotāji ir konstatējuši, ka zagļi, atlaužot īpašumus, ir nozaguši dažādas mantas. Šie notikumi ir radījuši pamatotas bažas par īpašumu drošību un iedzīvotāju labklājību.

Valsts policijas rīcība un sekas

Saistībā ar konstatētajām zādzībām Valsts policijā ir uzsākti kriminālprocesi. Kurzemes reģiona policijas Dienvidkurzemes iecirknī ir reģistrēti vairāki gadījumi, kas saistīti ar zādzībām no dārza mājiņām Ječos. Prom no notikuma vietas konstatēts, ka zagļi ir nozaguši Jotul krāsniņas, caurules, krūmgriezis un citas vērtīgas mantas, radot vairāk nekā divus tūkstošus eiro lielus materiālos zaudējumus.

Drošības pasākumu nozīme

Ņemot vērā, ka daži īpašumi ir pamesti un iedzīvotāji tajos neuzturas regulāri, pastāv iespēja, ka zādzības var būt notikušas no vairākām mājiņām, un īpašnieki vēl nav konstatējuši, ka viņu īpašums ir cietis. Tādēļ Valsts policija aicina visus iedzīvotājus veikt preventīvus drošības pasākumus, lai novērstu līdzīgus noziegumus.

Preventīvie pasākumi, ko var īstenot

Valsts policija aicina iedzīvotājus: - Uzstādīt novērošanas kameras vai signalizācijas sistēmas. - Pārliecināties, ka slēdzenes un durvju stiprinājumi ir kvalitatīvi un droši. - Vērtīgās mantas glabāt drošās vietās un regulāri pārbaudīt īpašumu. - Sadarboties ar kaimiņiem un apmainīties ar informāciju par aizdomīgām situācijām.

Aizdomīgu aktivitāšu ziņošana

Valsts policija aicina iedzīvotājus ziņot par jebkādām aizdomīgām personām vai transportlīdzekļiem, kas redzēti īpašumu tuvumā. Ziņojumi var tikt nosūtīti, zvanot pa tālruņa numuru 110. Tas ir svarīgs solis, lai nodrošinātu savu un tuvāko drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas