Rinkēvičs: Gutērreša došanās uz BRICS samitu Krievijā neliecina neko labu par ANO politikuZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Rinkēvičs: Gutērreša došanās uz BRICS samitu Krievijā neliecina neko labu par ANO politiku

Rinkēviča komentārs par Gutērreša dalību

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs trešdien preses konferencē izteica iebildumus pret ANO ģenerālsekretāra Antoniu Gutērrešu un viņa plāniem piedalīties BRICS samitā, kas notiks Krievijā. Prezidents norādīja, ka šāda rīcība neliecina par stabilu vai efektīvu ANO politiku, un uzsvēra, ka Gutērreša klātbūtne samitā var radīt jautājumus par viņa un ANO nostāju attiecībā uz globālo drošību un starptautiskajām attiecībām.

BRICS samits un tā nozīme

BRICS samits pulcēs valstis, kas ietver Brazīliju, Krieviju, Indiju, Ķīnu un Dienvidāfriku. Šīs valstis veido nozīmīgu ekonomisko bloku, tomēr Rinkēvičs uzsvēra, ka Krievijas loma šajā grupā ir problemātiska, ņemot vērā tās darbības Ukrainā un starptautiskajās attiecībās. Prezidents pievērsa uzmanību tam, ka ANO ir jābūt kā globālai organizācijai, kas veicina mieru un stabilitāti, un ka dalība tādos pasākumos var radīt pretrunīgas atsauksmes par ANO ētisko stāju.

Pārtikšana starptautiskajās attiecībās

Rinkēvičs arī akcentēja, ka Gutērreša rīcība var ietekmēt ANO reputāciju un tās spēju ietekmēt starptautiskās attiecības. Valsts prezidents aicināja uz lielāku piesardzību un caurskatāmību ANO lēmumiem un rīcībai, lai nodrošinātu, ka organizācija paliek uzticama starptautiskā partnera loma. Viņš uzsvēra, ka ir svarīgi stiprināt ANO un tās politiku, nevis to apdraudēt ar šādām dalībām.

Kopsavilkums

Edgara Rinkēviča komentāri norāda uz pieaugošo bažām par ANO lomu un autoritāti starptautiskajā ainavā, it īpaši ņemot vērā tuvāko notikumu kontekstu. Prezidenta viedoklis atspoguļo plašāku diskusiju par to, kādreizējā loma un uzticība starptautiskajās organizācijās tiek ietekmēta ar konkrētu valstu rīcību un politiku, un kā tas var mainīt globālo drošību nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas