Par nāves un beigu (ne)atliekamību. Latvijā pirmizrādīta Māra Maskalāna filma «Beigas»
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 14:44
  • LSM
  • 6

Par nāves un beigu (ne)atliekamību. Latvijā pirmizrādīta Māra Maskalāna filma «Beigas»

Rīgas Starptautiskais kino festivāls

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF) turpinās norisināties līdz svētdienai, 27. oktobrim, piedāvājot apmeklētājiem iespēju iepazīties ar daudzveidīgu filmu programmu. Šogad festivāls ir iezīmējies ar īpašu uzmanību mākslinieciskiem darbiem, kas pievēršas aktuālām un sarežģītām tēmām.

Māra Maskalāna filma «Beigas»

Viena no festivāla ievērojamākajām pirmizrādēm ir Māra Maskalāna filma «Beigas». Šī filma ir raksturota kā "maņas kairinoša, latviešu jaunā gotika", kas iemieso intensīvu un emocionāli piesātinātu stāstu par nāves un beigu (ne)atliekamību. Filmas veidotāji apgalvo, ka tā ir "par dzīvības un nāves riņķadanci", piedāvājot skatītājiem pārdomas par dzīves cikliem un iespējām, kā arī par neizbēgamu beigu tuvošanos.

Filmas tematika un vizuālais stāsts

«Beigas» ar savu estētiku un struktūru ved skatītājus cauri noslēpumainam un reizē biedējošam pasaules redzējumam. Filmas centrā ir jautājumi par eksistenci, ilūzijām un realitāti, kā arī individuālo pieredzi salīdzinoši pret sabiedrības šķelšanos un tuvoties esošajām beigām. Šī filma rosina diskusijas par to, kā mēs domājam par dzīvi un nāvi un cik bieži mēs atlikjam svarīgas izvēles un mirkļus.

Jaunā gotika un Latvijas kino attīstība

Šī filma ir nozīmīgs solis Latvijas kinomākslā, iekļaujoties jaunās gotikas tradīcijā, kuras pamatā ir spēcīgas emocionālās un psiholoģiskās tēmas. Māra Maskalāna darbs pierāda, ka Latvijas kino ir gatavs eksperimentēt un piedāvāt skatītājiem neparastus stāstus, kas provocē domāšanu un empātiju. Filma «Beigas» cerams iedvesmos arī citus māksliniekus risināt neērti pārdomātas, bet svarīgas dzīves tēmas, kas ir tuvas katra skatītāja sirdij.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas