Bērnu slimnīca "nopietni apsver" pārsūdzēt policijas lēmumu atteikties sākt kriminālprocesu pret MedniZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Bērnu slimnīca "nopietni apsver" pārsūdzēt policijas lēmumu atteikties sākt kriminālprocesu pret Medni

Bērnu slimnīca apsver tiesisko rīcību

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) šobrīd "nopietni apsver" iespēju pārsūdzēt Valsts policijas (VP) lēmumu, kas atteicās uzsākt kriminālprocesu pret Ēģiptē strādājošo mediķi Edgaru Medni. Šī situācija ir saistīta ar incidentu, kas notika šoruden, kad Mednis vārdiski uzbruka BKUS pārstāvjiem.

Incidenta detaļas un VK darbība

Saskaņā ar Daces Ševčenko, BKUS Komunikācijas daļas vadītājas, sniegto informāciju, slimnīca ir apņēmības pilna aizstāvēties pret šādām rīcībām, kas apdraud ne tikai tās darbiniekus, bet arī bērnu aprūpes kvalitāti. Incidenta laikā Mednis izteica apvainojumus un aizskarošus komentarus, kas radīja nopietnus draudus BKUS darba vidi un drošību.

Valsts policijas lēmums un tā sekas

Lai gan Valsts policija ir atteikusies uzsākt kriminālprocesu, BKUS uzskata, ka šāds lēmums ir nepamatots un potenciāli var radīt negatīvas sekas ne tikai slimnīcas reputācijai, bet arī visai ārstniecības sistēmai. Policijas atbilde ir izraisījusi sašutumu slimnīcas darbinieku vidū, kā arī plašāku sabiedrības interesi par drošības jautājumiem medicīnas iestādēs.

Aizsardzība pret vardarbību medicīnā

BKUS norāda, ka šādas situācijas bieži notiek medicīnas nozarē, un ir nepieciešamas nopietnas pārdomas par pasākumiem, kas varētu novērst vardarbību pret mediķiem, kā arī par to, cik efektīvi valsts un politiskās struktūras tiek galā ar šiem izaicinājumiem. Slimnīca plāno veikt nepieciešamos soļus, lai aizstāvētu ne tikai savu reputāciju, bet arī nodrošinātu saviem darbiniekiem drošu darba vidi. Šī situācija var radīt spertus soļus uz izmaiņām likumdošanā, kas nodrošinātu stingrākus sodus pret vardarbību medicīnas iestādēs un uzlabotu mediķu drošību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas