Veselības ministru neapmierina nozarei piešķirtā papildus finansējuma apmērsLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 16:16
  • NRA
  • 4

Veselības ministru neapmierina nozarei piešķirtā papildus finansējuma apmērs

Veselības ministrs izsaka bažas par budžeta pieaugumu

Veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) trešdien izteica sašutumu par to, ka nākamā gada veselības budžetā atvēlēti tikai papildu 26 miljoni eiro. Šis apmērs, viņaprāt, nav pietiekams, lai ievērojami uzlabotu veselības aprūpes kvalitāti un pieejamību Latvijā.

Ministrijas gaidas netiek pildītas

Sarunā par šī gada veselības nozares budžetu ministrs norādīja, ka ministrija cerēja uz lielāku finansējuma pieaugumu. Viņš uzsvēra, ka valstī nepieciešami daudz vairāk resursu, lai risinātu esošās problēmas veselības jomā un nodrošinātu efektīvu pakalpojumu sniegšanu.

Budžeta problēmas ietekmē veselības aprūpi

Pašlaik veselības nozares budžets nespēj apmierināt valsts iedzīvotāju vajadzības un cerības uz labāku veselības aprūpi. Abu Meri aicināja valstiskā līmenī apsvērt iespējas palielināt finansējuma apmēru, jo esošais budžets neļaus risināt būtiskus jautājumus kā veselības pakalpojumu pieejamība, infrastruktūras uzlabošana un mediķu atlīdzība.

Aicinājums veikt reformas

Ministrs uzsvēra nepieciešamību veikt reformas veselības nozares pārvaldībā, lai nodrošinātu efektīvu resursu izmantošanu. Viņš norādīja, ka finansējuma palielināšana ir nepietiekama bez kvalitatīvām izmaiņām budžeta izlietošanā un veselības politikas īstenošanā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas