Pirmo reizi noskaidro vidusskolēnu zināšanas veselības izglītības jautājumosSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

Pirmo reizi noskaidro vidusskolēnu zināšanas veselības izglītības jautājumos

Veselības izglītības monitorings vidusskolās

Pirmo reizi Latvijā tika veikts visaptverošs monitorings, lai noskaidrotu vidusskolēnu zināšanas veselības izglītības jautājumos. Šāds pasākums norisinājās iepriekšējā nedēļā, kad visi 10. klašu skolēni bija aicināti izpildīt speciāli sagatavotu veselībpratības testu.

Kopējais vērtējums un rezultāti

Pēc monitoringa noslēgšanas tika apkopoti rezultāti, un kopējais vidējais vērtējums sasniedza 74,6%. Šī informācija tika publicēta portālā "Delfi", atsaucoties uz Valsts izglītības satura centru (VISC). Vērtējums liecina par diezgan labām vidusskolēnu zināšanām, taču tajā pašā laikā atstāj iespēju uzlabojumam.

Veselības izglītības nozīme

Veselības izglītība ir svarīga, jo tā palīdz jauniešiem iegūt zināšanas par veselīgu dzīvesveidu, slimību profilaksi un emocionālo labsajūtu. Šī monitoringa rezultāti var kalpot kā pamats, lai uzlabotu veselības izglītības saturu skolās un koncentrētos uz jomām, kurās skolēni varētu gūt papildu zināšanas.

Nākotnes perspektīvas

Turpmākie soļi varētu ietvert detalizētāku analīzi par to, kādas tēmas jauniešiem ir visgrūtākas, kā arī individuālu pieeju katrai skolai, lai stiprinātu veselības izglītības programmu. VISC sola turpināt darbu pie veselības izglītības uzlabošanas, īstenojot papildu iniciatīvas un resursus skolēniem, lai veicinātu viņu zināšanas un izpratni par veselību un labklājību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas