Kuldīgas tehnikums jau 10 mēnešus bez pastāvīga direktora
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 17:43
  • LSM
  • 4

Kuldīgas tehnikums jau 10 mēnešus bez pastāvīga direktora

Kuldīgas tehnikuma direktora vakance: 10 mēnešu krīze

Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums jau desmit mēnešus palicis bez pastāvīga direktora. Situācija izveidojusies pēc tam, kad iepriekšējā direktore devusi padomu par aiziešanu, un kolektīvs savas neapmierinātības dēļ paudis sašutumu par, viņuprāt, negodīgiem apstākļiem, kuri noveduši pie šāda lēmuma. Šis solis izsauca plašas diskusijas un reakciju visā Latvijā, izceļot ne tikai administratīvās problēmas, bet arī darbinieku un studentu bažas par skolas nākotni.

Pagaidu vadība un neskaidrība

Šobrīd tehniskā skola ir bez pastāvīga vadītāja, un direktora pienākumus pilda Saldus tehnikuma direktore Iveta Bērziņa. Šāda situācija rada neskaidrību gan skolotājiem, gan studentiem, kuriem ir svarīgs stabili organizēts mācību process un varbūtības redzēt īstenojamus pārvaldības risinājumus tuvākajā nākotnē. Iveta Bērziņa ir uzņēmusies atbildību, taču pastāvīgā direktora trūkums acīmredzami kavē skolas attīstību.

Konkurss uz direktora amatu

Janvārī tika izsludināts konkurss uz Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma direktora amatu, taču tas beidzies bez rezultāta. Šī situācija norāda uz to, ka nevarēja atrast piemērotu kandidātu, kas spētu pildīt šos izaicinošos uzdevumus. Vēl viens konkurss līdz šim nav izsludināts, radot turpmāku satraukumu par skolas nākotni un vadību.

Kā tad būs tālāk?

Paliek neskaidrs, kādi pasākumi tiks īstenoti, lai atrisinātu Kuldīgas tehnikuma direktora amatu un pārvaldības problēmas. Skolas kolektīvs un studenti cer uz drīzu risinājumu, jo stabila un profesionāla vadība ir būtiska skolas attīstībai un izglītības kvalitātei. Ir redzams, ka skolas sabiedrībā valdījušas bažas par nākotni, un šī situācija noteikti prasa steidzamu uzmanību no attiecīgajām iestādēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas