Pēc vairāk nekā 10 gadu pārtraukuma Latvijas Nacionālais vēstures muzejs atgriežas Rīgas pilīSabiedrība
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 15:21
  • TV3
  • 4

Pēc vairāk nekā 10 gadu pārtraukuma Latvijas Nacionālais vēstures muzejs atgriežas Rīgas pilī

Atgriešanās pēc ilgāka laika

Pēc vairāk nekā 10 gadu pārtraukuma Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) atkal ir gatavs uzņemt apmeklētājus Rīgas pilī. Šis notikums ir gaidīts ar lielu interesi, jo Rīgas pils, kurā atrodas muzeja ekspozīcijas, attiecīgajā laikā ir piedzīvojusi dažādas pārmaiņas un uzlabojumus.

Restaurētās telpas un jaunie iespaidi

26. oktobrī, plkst. 17:00, muzeja durvis vērsies Daugavas gātes pusē, piedāvājot apmeklētājiem iespēju apskatīt restaurētās telpas un aplūkot jauno ekspozīciju. Rīgas pils, kas ir vieni no Latvijas vēstures simboliem, ir ne tikai arhitektūras meistardarbs, bet arī bagāta kultūras un vēstures mājvieta.

Rudens pasākumu programma “Atkalsatikšanās Rīgas pilī”

Atklāšanas pasākumu ietvaros notiks rudens programmas “Atkalsatikšanās Rīgas pilī” norise, kurā apmeklētāji varēs piedalīties dažādās aktivitātēs, iegūt papildu zināšanas par Latvijas vēsturi un kultūras mantojumu, kā arī tikties ar ekspertiem. Programma ir veidota, lai iepazīstinātu sabiedrību ar muzeja krājumiem un atjaunotajām telpām.

Bauda gan bērniem, gan pieaugušajiem

Muzeja vadība sola, ka programmas ir pielāgotas gan bērniem, gan pieaugušajiem, lai ikviens varētu atrast sev interesantu nodarbi un gūt jaunas zināšanas. Šis pasākums ir ne tikai izglītojošs, bet arī izklaidējošs, un tā mērķis ir veicināt interesi par Latvijas vēsturi jaunajās paaudzēs.

Secinājumi

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja atgriešanās Rīgas pilī ir nozīmīgs notikums Latvijas kultūras dzīvē. Tas ne tikai sniegs iespēju iepazīties ar mūsu valsts bagātīgo vēsturi, bet arī izaicinās skatītājus domāt par nākotni. Atklāšanas pasākums, kas norisināsies 26. oktobrī, sola aizraujošu pieredzi visiem, un nodrošinās jaunu sākumu muzeja darbībā Rīgas pils telpās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas