"Ne labs, ne slikts, bet nepietiekams". Saeimā diskutē par veselības nozares budžetuSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

"Ne labs, ne slikts, bet nepietiekams". Saeimā diskutē par veselības nozares budžetu

Diskusijas par veselības budžetu turpinās

Trešdien, 23. oktobrī, Latvijas Saeimas komisijās notika aktīvas diskusijas par nākamā gada budžetā nozarēm paredzētajiem līdzekļiem. Šoreiz uzmanība tika pievērsta veselības nozarei, kad Sociālo un darba lietu komisijā tika uzklausīta Veselības ministrija (VM).

Veselības ministrijas prezentācija

Veselības ministrijas pārstāvji sniedza detalizētu pārskatu par nākamā gada budžeta priekšlikumiem, uzsverot, ka piešķirtie līdzekļi ir “ne labs, ne slikts, bet nepietiekams”. Ministrija norādīja, ka pašreizējais budžets nespēj pilnībā apmierināt nozares vajadzības un sundarbu, lai nodrošinātu kvalitatīvu medicīnisko aprūpi visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Komisijas locekļu viedokļi

Diskusijā piedalījās vairāki Saeimas komisijas locekļi, kuri pauda bažas par apstiprināto budžeta apjomu. Daudzi no viņiem uzsvēra, ka veselības aprūpe ir viens no svarīgākajiem valsts prioritārajiem virzieniem, un ir nepieciešams pievērst lielāku uzmanību finansējuma nodrošināšanai.

Aicinājums uz sadarbību

Veselības ministrija aicina visus iesaistītos dalīties ar idejām un risinājumiem, lai kopīgi atrisinātu veselības nozares finansēšanas problēmas. Tiek akcentēts, ka tikai savstarpējā sadarbībā iespējams panākt ilgtspējīgu un kvalitatīvu veselības aprūpi Latvijas sabiedrībā.

Nākotnes perspektīvas

Ņemot vērā šīs diskusijas, nākotnes perspektīvas veselības nozarē joprojām ir neskaidras. Gala lēmumi būs atkarīgi no turpmākajām Sarunām Saeimā un politiskajiem lēmējiem, taču visi ir vienisprātis, ka ir nepieciešams strādāt pie tā, lai budžets būtu pietiekams un nodrošinātu visiem Latvijas iedzīvotājiem veselības aprūpes pieejamību un kvalitāti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas