Siliņa: Būs jādomā, kā rast lielāku finansējumu veselības nozareiZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Siliņa: Būs jādomā, kā rast lielāku finansējumu veselības nozarei

Finansējuma izaicinājumi veselības nozarē

Trešdien, Rīgas pilī notika tikšanās starp Ministru prezidenti Eviku Siliņu un Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču. Pēc šīs sanāksmes Siliņa uzsvēra, ka ir nepieciešams domāt par lielāku finansējumu veselības nozarei, kas ir kļuvusi par neatliekamu jautājumu valsts politikā.

Ministru prezidentes norādījumi

Evika Siliņa norādīja uz to, ka veselības nozares finansējums ir jāuzlabo, lai nodrošinātu kvalitatīvu medicīnisko aprūpi visiem Latvijas iedzīvotājiem. Viņa uzsvēra, ka šis jautājums prasa tūlītēju risinājumu un nepieciešamo resursu pieejamību, lai uzlabotu ārstēšanas kvalitāti un piekļuvi veselības pakalpojumiem.

Prezidenta atbalsts

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs pauda savu atbalstu Siliņas iniciatīvai un atzīmēja, ka ilgtermiņa stratēģijai ir jābūt vērstai uz ilgtspējīgu veselības aprūpes finansējumu. Viņš apstiprināja, ka valsts budžeta jautājumi ir jārisina holistiski, lai nodrošinātu veselības nozares attīstību un iedzīvotāju labklājību.

Nākotnes perspektīvas

Siliņa plāno turpināt diskusijas ar nozares ekspertiem un sabiedrību, lai izstrādātu konkrētus priekšlikumus finansējuma palielināšanai. "Mums ir jāpārliecinās, ka katrs iedzīvotājs var saņemt nepieciešamo medicīnisko aprūpi un ārstēšanu bez liekām grūtībām," viņa piebilda, uzsverot, ka veselība ir prioritāte, kurai valdība pievērš īpašu uzmanību. Šis jautājums turpinās būt aktuāls, un sabiedrība gaida reālus soļus no valdības puses, lai uzlabotu veselības aprūpes sistēmu Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas