Siliņa: "Veselības jomā vienmēr vajadzību būs vairāk nekā iespēju"Politika
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 17:52
  • NRA
  • 5

Siliņa: "Veselības jomā vienmēr vajadzību būs vairāk nekā iespēju"

Ministru prezidentes viedoklis par veselības nozari

Ministru prezidente Evika Siliņa, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, izteikusi nopietnas bažas par veselības nozares finansējumu. Viņas vārdi apstiprina, ka "veselības jomā vienmēr vajadzību būs vairāk nekā iespēju", norādot uz pastāvīgo nevienlīdzību starp pieprasījumu un resursu pieejamību.

Finansējuma palielināšanas nepieciešamība

Siliņa atzīmēja, ka, lai nodrošinātu kvalitatīvus pakalpojumus un uzlabotu veselības aprūpes sistēmas efektivitāti, ir jādomā par lielāku finansējumu veselības nozarei. Viņa akcentēja, ka Bez Labklājības ministrijas atbalsta un mērķtiecīga budžeta plānošana, šo jautājumu atrisināt nebūs iespējams.

Reforms un nākotnes vīzija

Ministru prezidente minēja, ka ir svarīgi veikt reformas, kas palīdzētu optimizēt esošos resursus un palielināt pakalpojumu pieejamību. "Mums ir jāizstrādā vīzija, kā padarīt veselības aprūpi ne tikai pieejamāku, bet arī efektīvāku," piebilda Siliņa.

Sabiedrības iesaiste un atbalsts

Viņa uzsvēra, ka ir nepieciešama sabiedrības iesaiste un izpratne par veselības aprūpes problēmām. Siliņa aicina visus iesaistīties diskusijās, lai kopīgi rastu risinājumus un veicinātu veselības nozares attīstību Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas