Latvijā bāzētā aviokompānija saņēmusi atļauju lidojumiem uz ASVEkonomika
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 12:41
  • VS
  • 4

Latvijā bāzētā aviokompānija saņēmusi atļauju lidojumiem uz ASV

Atļauja lidojumiem uz ASV

Latvijā bāzētā aviokompānija "SmartLynx Airlines" ir saņēmusi ASV Federālās aviācijas administrācijas piešķirto Ārvalstu gaisa transporta operatora sertifikātu. Šis sertifikāts nodrošina iespēju "SmartLynx" uzsākt lidojumus uz un no ASV, kā arī tās teritorijā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Aviokompānijas standartu nodrošināšana

Sertifikāts apliecina, ka "SmartLynx" flotē esošās lidmašīnas, kas ir reģistrētas Latvijā, atbilst ASV noteiktajiem augstajiem standartiem un regulām. Šāda apstiprinājuma saņemšana ir būtisks solis uzņēmuma attīstībā un paplašināšanās iespējās.

Pasažieru lidojumu nodrošināšana

Pateicoties šai sertifikācijai, "SmartLynx" varēs nodrošināt nepieciešamo kapacitāti aviokompānijām, kas veic lidojumus uz ASV un no tās. Tas ļaus uzlabot gaisa satiksmi un piedāvāt jaunas iespējas pasažieriem.

Latvijas aviācijas nozares attīstība

Kompānija atgādina, ka pērn ASV Federālās aviācijas administrācija pabeidza Civilās aviācijas aģentūras (CAA) auditu un piešķīra Latvijai pirmo kategoriju. Šī kategorija ļauj Latvijā reģistrētiem gaisa kuģu operatoriem, tostarp "SmartLynx", uzsākt pasažieru lidojumus ASV aviokompānijām un komerciālos lidojumus.

Iepriekšējā pieredze un nākotnes plāni

Kopš 2019. gada "SmartLynx" ir veicis lidojumus uz un no ASV, atbilstoši Maltas gaisa transporta sertifikācijai (AOC). Tagad lidmašīnas, kas reģistrētas saskaņā ar Latvijas gaisa transporta sertifikāciju, ir tiesīgas veikt šos lidojumus, kas ļaus uzņēmumam paplašināt tās darbības iespējas un sasniegt jaunus tirgus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas