«Galms (pa)Galmā» – Rēzijas Kalniņas režijā atdzims Lūsēna un Zālītes mūzikls «Neglītais pīlēns»
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 07:55
  • LSM
  • 3

«Galms (pa)Galmā» – Rēzijas Kalniņas režijā atdzims Lūsēna un Zālītes mūzikls «Neglītais pīlēns»

Jauniestudējuma detaļas

Drīzumā Latvijas teātros gaidāms jauniestudējums, kas atdzīvinās Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes mūziklu "Neglītais pīlēns". Režisore Rēzija Kalniņa piedāvās jaunu interpretāciju ar nosaukumu "Galms (pa)Galmā", kas solās būt ne tikai muzikāli bagāta, bet arī dziļa alegorija pieaugušajiem.

Anišs par varu un atbildību

“Galms (pa)Galmā” solās būt daudz vairāk nekā tradicionāls muzikāls priekšnesums. Izmantojot Hansa Kristiana Andersena pasakas motīvus, izrāde pievērsīsies tēmu izpētei par attiecībām ar varu, brīvību un atbildību. Rēzijas Kalniņas interpretācijā katrs skatītājs tiks aicināts pārdomāt savas attiecības ar varu un tās sekām ikdienas dzīvē.

Rēzijas Kalniņas pieeja

Režisore Rēzija Kalniņa ir pazīstama ar savām inovācijām un spēju radīt emocionāli piesātinātus darbus. Viņas skatījumā, “Galms (pa)Galmā” kļūs par platformu, kas rosina diskusijas un domas par svarīgām sociālām tēmām, aplūkojot ikdienas dzīvē sastopamos izaicinājumus viegli saprotamā un pievilcīgā veidā.

Pirmizrāde un skatītāju sagaidīšana

Jauniestudējuma pirmizrāde paredzēta tuvākajā nākotnē, un mēs esam pārliecināti, ka "Galms (pa)Galmā" piesaistīs plašu auditoriju, pievēršoties ne vien bērniem, bet arī pieaugušajiem. Katrs apmeklētājs, kas izbaudīs šo muzikālo piedzīvojumu, tiks mudināts aizdomāties par saviem personīgajiem uzskatiem un attiecībām ar pasauli, kas viņiem apkārt.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas