Trešdien pūtīs brāzmains vējš līdz pat 17 m/s. Vai būs vajadzīgs lietussargs?Dabā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 07:05
  • LA
  • 4

Trešdien pūtīs brāzmains vējš līdz pat 17 m/s. Vai būs vajadzīgs lietussargs?

Laika prognoze trešdienai

Trešdien, 1. novembrī, Latvijas iedzīvotājus sagaida daļēji mākoņains laiks, kas neliedz turpināt ierastās ikdienas aktivitātes. Meteoroloģiskā informācija liecina, ka būtisku nokrišņu nav paredzēts, tāpēc, lai dotos ārā, nav nepieciešams uztraukties par lietusgāzēm.

Brāzmains vējš līdz 17 m/s

Tomēr ir viens būtisks laika apstākļu aspekts, par kuru jāņem vērā – pūtīs brāzmains vējš, kas var sasniegt pat 17 metrus sekundē. Šāds vējš var radīt ne tikai diskomfortu, bet arī riskus, it īpaši, ja plānojat aktivitātes ārā. Gaismas priekšmeti, garie matu siešanas un pat pieminekļi var kļūt par izaicinājumiem.

Vai vajadzēs lietussargu?

Ņemot vērā prognozēto laiku, ir jautājums – vai būs vajadzīgs lietussargs? Šoreiz izskatās, ka lietussargs nebūs obligāta sastāvdaļa, jo lietus netiek prognozēts. Taču, ņemot vērā vēja stiprumu, iespējams, ka pat lietussargam varētu būt grūti nostāvēt, un tas drīzāk varētu kalpot kā traucēklis.

Ieteikumi iedzīvotājiem

Iedzīvotājiem, kuri plāno pavadīt laiku ārā, ieteicams pielāgot apģērbu laika apstākļiem: izvēlēties izturīgas apavas un, ja nepieciešams, ar garām piedurknēm, lai pasargātu sevi no aukstuma. Tāpat der būt uzmanīgiem, ja tuvumā ir koki vai struktūras, kas varētu apdraudēt jūsu drošību stiprā vēja laikā. Nemaz nerunājot par to, ka šādi laika apstākļi var ietekmēt sabiedrisko transportu un citus pakalpojumus, tāpēc ir vērts sekot līdzi prognozēm un būt gataviem pielāgot plānus atbilstoši laika apstākļiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas