ES īpašais sūtnis Deivids O’Salivans: "Nekāda starptautiska naftas embargo pret Krieviju nebūs"Ārzemēs
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 09:44
  • LA
  • 5

ES īpašais sūtnis Deivids O’Salivans: "Nekāda starptautiska naftas embargo pret Krieviju nebūs"

ES īpašā sūtņa viedoklis par naftas embargo

Deivids O’Salivans, Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos, pārliecināts, ka starptautiska naftas embargo pret Krieviju nav praktiski iespējams. Savu viedokli viņš pauda drošības un ārpolitikas forumā "Rīgas konference", kurā analizēja aktuālos jautājumus saistībā ar Kerkules naftas tirgu un Krievijas ietekmi.

Atbalsta trūkums pasaulē

O’Salivans uzsvēra, ka, lai ieviestu efektīvu embargo, nepieciešams globāls atbalsts, kas pašlaik nav iespējams. Viņš norādīja, ka dažādas valstis, it īpaši tās, kas ir lielas naftas importētājas, nav gatavas atbalstīt konkrētus pasākumus, kas varētu traucēt globālo naftas piegādi. Līdz ar to, jebkuri centieni ieviest sankcijas, visticamāk, saskarsies ar nopietniem šķēršļiem.

Globālās ekonomikas izaicinājumi

Pasaules ekonomika saskaras ar daudzām neskaidrībām, un naftas cenu svārstības ir tikai viens no jautājumiem, kas ietekmē valstu lēmumus. O’Salivans norādīja, ka strauja naftas cenu pieaugums var radīt sociālus un ekonomiskus spriedzes punktus, kas valstu valdības nevēlas riskēt, neveicot sadarbību ar Krieviju.

Nākotnes perspektīvas

Lai gan O’Salivans izteica pesimistisku viedokli par starptautiska naftas embargo iespēju, viņš tomēr pauda cerību, ka globālā sabiedrība varētu rast alternatīvus risinājumus kā samazināt atkarību no Krievijas naftas. Tāpat viņš aicināja uz aktīvu dialogu starptautiskajā arēnā, lai vienotos par ilgtermiņa stratēģijām un risinājumiem, kas varētu palīdzēt tikt galā ar šīm problēmām nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas