Saeimas komisija ierosina deputāta ētikas kodeksa pārkāpuma lietu pret Kiršteinu
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 15:56
  • LSM
  • 3

Saeimas komisija ierosina deputāta ētikas kodeksa pārkāpuma lietu pret Kiršteinu

Komisijas lēmums

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas deputātu vairākums trešdien, 23. oktobrī, pieņēma lēmumu ierosināt deputāta ētikas kodeksa pārkāpuma lietu pret Aleksandru Kiršteinu. Šis lēmums tika pieņems pēc tam, kad ir analizēti Kiršteina izteikumi saistībā ar notikumiem, kas notika Saeimas sēdē 10. oktobrī.

Izteikumi no tribīnes

Sēdes laikā, kas norisinājās 10. oktobrī, Kiršteins izteica komentārus, kuri, pēc komisijas uzskatiem, varētu būt pretrunā ar ētikas principiem, kas jāievēro Saeimas deputātiem. Detalizēts pārkāpuma raksturojums šobrīd nav publiski pieejams, taču tas, visticamāk, nesaistās ar konkrētiem vārdiem, bet gan ar pieejas un profesionālisma trūkumu.

Reakcija no politiķiem

Pēc komisijas lēmuma, vairāki citi deputāti izteikuši savu nostāju šajā jautājumā. Daži uzskata, ka Kiršteina izteikumi varētu būt notikumos ļoti sāpīgās tēmās un ka šādā veidā būtu jārīkojas, lai izvairītos no līdzīgu situāciju atkārtošanās. Citi, savukārt, skeptiski raugās uz komisijas lēmumu, uzsverot vārdu brīvības nozīmi un nepieciešamību kritiski izvērtēt, vai tiešām tika pārkāpts ētikas kodekss.

Tālākā rīcība

Pēc ierosinājuma par ētikas pārkāpumu, komisijai būs jāizvērtē situācija un jāpārbauda visi pierādījumi. Pēc izpētes tiks nolemts, vai virzīt lietu uz izskatīšanu Saeimas sēdē. Šis process var būt gana ilgs, tādēļ sabiedrība un mediju pārstāvji ar nepacietību gaida sīkāku informāciju par šī gadījuma attīstību un iespējamajiem sekām Kiršteinam un citiem deputātiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas