Inese Supe: "Kopš saslimšanas es jau trīs meitenes esmu aizsūtījusi pārbaudīties"Par veselību
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Inese Supe: "Kopš saslimšanas es jau trīs meitenes esmu aizsūtījusi pārbaudīties"

Inese Supe atklāti dalās pieredzē ar krūts vēzi

Trīs bērnu mamma un žurnāliste Inese Supe ir iedvesmojošs piemērs, kā cīnīties ar krūts vēža diagnozi. Kopš brīža, kad viņai tika uzstādīta šī smagā slimība, Inese ir atklāti dalījusies ar savu pieredzi, aicinot arī citas sievietes pievērst uzmanību savai veselībai.

Izvairīšanās no medicīniskām pārbaudēm

Inese neslēpj, ka pirms diagnozes uzstādīšanas viņa izvairījās no regulārām medicīniskām pārbaudēm. Neskatoties uz to, ka viņas ģimenē ir bijuši vairāki vēža gadījumi, Inese atzīst, ka tas viņai nav licis būt pietiekami piesardzīgai. "Man šķita, ka esmu vesela, un nereti aizmirsu par nepieciešamību pārbaudīties," viņa atklāj.

Aicinājums citiem uz pārbaudēm

Pēc diagnozes saņemšanas Inese ir apņēmusi cīnīties ne tikai par sevi, bet arī par citām sievietēm. Viņa atklāj, ka jau ir ieteikusi trīs meitenēm doties uz medicīniskām pārbaudēm, jo ir svarīgi savlaicīgi pamanīt slimības simptomus un sniegt sev iespēju pilnvērtīgai dzīvotspējai. "Pārbaudes var glābt dzīvības, un ir svarīgi par to runāt," piebilst žurnāliste.

Savstarpējā atbalsta nozīme

Inese uzsver savstarpējā atbalsta svarīgumu, mudinot sievietes rūpēties par savām veselības pārbaudēm un dalīties savā pieredzē. "Jo vairāk mēs runāsim par šo tēmu, jo vairāk sievietes sapratīs, cik svarīgi ir rūpēties par sevi un nekavēt ārsta apmeklējumu," viņa secina. Inese Supe ir apliecinājums tam, ka pat grūtākajos brīžos ir iespējams iedvesmot citus un veicināt veselības apziņu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas