Par vairāk nekā 56 miljoniem vienību šogad samazinājies patēriņā nodotais cigarešu skaitsLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 15:39
  • NRA
  • 4

Par vairāk nekā 56 miljoniem vienību šogad samazinājies patēriņā nodotais cigarešu skaits

Samazinājums cigarešu patēriņā

Latvijā šogad novērojams ievērojams samazinājums cigarešu patēriņā. Saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotajiem datiem astoņos 2023. gada mēnešos patēriņam kopumā piegādāti 1,128 miljardi cigarešu. Tas ir par 56,108 miljoniem cigarešu mazāk nekā pērn, kas nozīmē 4,7% kritumu.

Iemesli samazinājumam

Samazinājumam varētu būt vairāki aspekti. Viens no iespējamajiem faktoriem ir pastāvīga sabiedrības informēšana par smēķēšanas riskiem veselībai. Turklāt, augošais nodokļu slogs un stingrākas regulējošās prasības varētu mudināt patērētājus izvēlēties citus produktus vai pat atteikties no smēķēšanas.

Sociālā atbildība un nākotnes tendences

Lai arī samazinājums cigarešu patēriņā ir pozitīvs signs, ir svarīgi uzsvērt, cik būtiska ir turpmāka sabiedrības izglītošana par veselīgu dzīvesveidu. Speciālisti norāda, ka, lai ilgtermiņā ietekmētu smēķēšanas ieradumu izskaušanu, nepieciešama ne tikai valsts politika, bet arī sabiedrības aktīva līdzdalība un atbalsts.

Secinājumi

Šī gada dati par cigarešu patēriņu Latvijā norāda uz pozitīvām pārmaiņām apkārtējā vidē un cilvēku apziņā. Tomēr, lai turpinātu šo tendenci, ir jāpievērš uzmanība gan likumdošanas aspektiem, gan sabiedrības izglītošanai. Ir pamats cerēt, ka šīs pārmaiņas turpinās un ka nākotnē samazināsies ne tikai cigarešu patēriņš, bet arī veselības riski sabiedrībā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas