PMLP priekšniece: Nesaņemot atbilstošu finansējumu, var nākties slēgt kādu nodaļu
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 14:25
  • LSM
  • 4

PMLP priekšniece: Nesaņemot atbilstošu finansējumu, var nākties slēgt kādu nodaļu

Situācija PMLP

Pēdējā laikā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšniece Maira Roze ir izteikusi nopietnas bažas par iestādes finansiālo stāvokli. Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē trešdien, Roze norādīja, ka nesaņemot atbilstošu finansējumu, pastāv reāls risks, ka var nākties slēgt kādu no PMLP nodaļām.

Finansējuma trūkums

PMLP ir būtiska iestāde, kas atbild par pilsonības un migrācijas jautājumiem Latvijā. Tomēr, kā norādīja Roze, esošais finansējums vairs nesedz iestādes vajadzības un nesniedz iespējas nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu iedzīvotājiem. "Ja situācija nemainīsies, nāksies saskarties ar nepatīkamām sekām," uzsvēra PMLP priekšniece.

Ietekme uz pakalpojumiem

Ja PMLP nonāks līdz nodaļu slēgšanai, tas var radīt būtiskas grūtības sabiedrībai, kuru ietekmēs ilgāka gaidīšana uz pakalpojumiem un resursu samazināšanās. Iedzīvotājiem tas var nozīmēt grūtības ar dokumentu noformēšanu, kā arī ilgāku procedūru laiku, kas attiecīgi ietekmēs migrācijas procesus un pilsonības iegūšanu.

Aicinājums uz rīcību

Roze aicināja Saeimu steidzami risināt finanšu jautājumus un nodrošināt nepieciešamo atbalstu PMLP darbībai. “Mums ir nepieciešama stabila finansējuma bāze, lai mēs varētu nodrošināt augstas kvalitātes pakalpojumus mūsu iedzīvotājiem,” norādīja viņa. PMLP vadība cer, ka Saeimas pārstāvji ņems vērā šos brīdinājumus un aktīvi strādās pie risinājumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas