Laima Vaikule atklāj, no kurienes nāca pavēle “Jaunajam vilnim” pamest JūrmaluLatvijas ziņas
Foto un virsraksts: PRESS

Laima Vaikule atklāj, no kurienes nāca pavēle “Jaunajam vilnim” pamest Jūrmalu

Laima Vaikule un “Jaunais vilnis”

Dziedātāja Laima Vaikule nesen sniedza emocionālu interviju Mihailam Kozirevam televīzijas kanālā “Дождь”, kurā atklājusi savas pārdomas par starptautisko jauno izpildītāju konkursu “Jaunais vilnis”. Šis konkurss, kas kopš 2002. gada bija ieguvis lielu popularitāti Jūrmalā, 2014. gadā tika pārcelts uz Krieviju.

Intervijas galvenie punkti

Vaikule detalizēti paskaidroja, kāpēc “Jaunais vilnis” pamet Jūrmalu. Viņa uzsvēra, ka lēmums nebija vienkārši organizatoriska rakstura jautājums, bet gan rezultāts spiediena un politisko apstākļu apvienojuma. Dziedātāja norādīja, ka pārbaudījumu laikā, kad Latvija piedzīvoja dziļu sociālo un politisko spriedzi, prasības un vērtējumi par konkursu strauji mainījās.

Politiskās pārmaiņas ietekmē konkurss

Viņas vārdi lika saprast, ka virzība uz Krieviju nebija tikai ilūzija, bet gan atbilde uz realitāti, kurā festivāls bija nostādīts saskarsmē ar vemjojošām problēmām un šķēršļiem. Viņa uzsvēra, ka starptautiskais jauno izpildītāju konkurss, kas iepriekš bija lielas cerības nesējs, cieš no politiķu lēmumiem un sabiedriskās viedokļa svārstībām.

Nākotnes perspektīvas

Laima Vaikule neizslēdza iespēju, ka nākotnē “Jaunais vilnis” varētu atgriezties Jūrmalā, taču tas prasītu stabilu un drošu attiecību vidi, kas ļautu rīkot šādu pasākumu bez politiska spiediena. Tikmēr viņa aicina fanus un jaunās talantu paaudzes netiekties zaudēt cerības un turpināt atbalstīt māksliniekus visās viņu izpausmēs. Jūrmalas festivāls kļuva par simbolu ne tikai Latvijas mūzikai, bet arī starptautiskajiem kultūras sakariem, un Vaikules teiktais rosina domāt par to, kā nozīmīgi ir saglabāt un attīstīt šos sakarus, pat ja ceļi nav viegli.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz PRESS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas