Pēc ilga pārtraukuma Latvijas Nacionālais vēstures muzejs atgriežas Rīgas pils atjaunotajā daļāZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Pēc ilga pārtraukuma Latvijas Nacionālais vēstures muzejs atgriežas Rīgas pils atjaunotajā daļā

Atvēršanās pēc ilga laika

Pēc vairāk nekā 10 gadu ilga pārtraukuma Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) ar prieku paziņo par savas atgriešanās iespēju. 26. oktobrī sabiedrībai tiks vērtas Rīgas pils vārti Daugavas gātes pusē, sniedzot apmeklētājiem unikālu iespēju izpētīt restaurētās telpas, kurās atspoguļojas Latvijas vēsture.

Restaurētās telpas un ekspozīcijas

Rīgas pils, kas ir sena un nozīmīga Latvijas vēstures simbolika, nu ir atguvusi savu bijušo spožumu. Apmeklētāji var gaidīt jaunas un uzlabotas ekspozīcijas, kas stāsta par pils un Latvijas vēstures nozīmīgākajiem notikumiem. Restaurācijas darbi ir veikti ar mērķi saglabāt un izcelt arhitektūras un kultūras vērtības, kas ir būtiskas valsts identitātei.

Rudens pasākumu programma

Atgriešanās muzejā tiks svinēta ar īpašu rudens pasākumu programmu “Atkalsatikšanās Rīgas pilī”. Apmeklētāji varēs piedalīties dažādās aktivitātēs, kas ļaus iepazīt ne tikai Rīgas pils vēsturi, bet arī sekojošos pasākumus, kas ir domāti ģimenēm, skolēniem un visiem interesentiem. Tiks piedāvātas vadlīnijas, izglītojošas lekcijas un radošas darbnīcas.

Ieguvumi sabiedrībai un kultūrai

LNVM atgriešanās Rīgas pils telpās ir nozīmīgs solis Latvijas kultūras un izglītības jomā. Tas ne vien sniedz iespēju vietējiem iedzīvotājiem un tūristiem iepazīt Latvijas bagāto vēsturi, bet arī veicina sabiedrības interesi par kultūras mantojumu. Muzejs plāno attīstīt sadarbību ar citiem kultūras iestādēm, lai piedāvātu vēl bagātīgāku un daudzveidīgāku pieredzi viesiem. Latvijas Nacionālā vēstures muzeja atgriešanās Rīgas pils atjaunotajā daļā ir gaidīts notikums, kas turpinās veicināt kultūras apziņu un leģendāro Latvijas vēstures stāstu saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas