Blinkens: "Mēs noraidām jebkādu Izraēlas atkārtotu Gazas sektora okupāciju"Pasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 19:19
  • NRA
  • 6

Blinkens: "Mēs noraidām jebkādu Izraēlas atkārtotu Gazas sektora okupāciju"

ASV nostāja attiecībā uz Gazas sektoru

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens trešdien, uzrunājot žurnālistus Telavivā, uzsvēra, ka Amerika noraida jebkādu Izraēlas atkārtotu okupāciju Gazas sektorā. Šī izteiksme ir būtiska, ņemot vērā pieaugošās bažas par drošību un cilvēku tiesībām reģionā.

Izraēlas plānu trūkums

Blinkens uzsvēra, ka Izraēlai nav plānu par pastāvīgu okupāciju Gazas joslas ziemeļdaļā. Šādā veidā ASV cenšas skaidrot savu nostāju, kā arī novērst spekulācijas par potenciālo konfliktu saasināšanos. Šī informācija nāk pēc daudziem mēģinājumiem veidot ilgstošu miera risinājumu starp Izraēlu un palestīniešiem.

Reģiona stabilitātes nozīme

Valsts sekretārs arī norādīja, ka reģiona stabilitāte ir būtiska, lai nodrošinātu ilgtspējīgu mieru ne tikai Izraēlas un palestīniešu attiecībās, bet arī visā Tuvo Austrumu reģionā. Blinkens atgādināja par nepieciešamību turpināt dialogu un meklēt diplomātiskus risinājumus, kas pamatoti uz abpusējām interesēm.

Starptautiskā kopiena un drošība

Visbeidzot, Blinkens aicināja starptautisko kopienu aktīvi iesaistīties situācijas risināšanā, uzsverot, ka tikai kolektīvs darbs var novest pie ilgstoša miera un drošības garantēšanas. ASV ir apņēmības pilnas atbalstīt risinājumus, kas nodrošina tiesības un drošību visiem reģiona iedzīvotājiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas