Izraēla negrasās pastāvīgi okupēt Gazas joslu, sola BlinkensĀrzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Izraēla negrasās pastāvīgi okupēt Gazas joslu, sola Blinkens

ASV valsts sekretāra paziņojums

Izraēlas valdība ir apliecinājusi, ka tai nav nodomu pastāvīgi okupēt Gazas joslu. Šo informāciju trešdien, 11. oktobrī, žurnālistiem Telavivā sniedza ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens. Viņš uzsvēra, ka Izraēlas prioritātes ir vērstas uz stabilitātes nodrošināšanu reģionā, nevis ilgtspējīgas militārās klātbūtnes uzturēšanu.

Reģiona drošība un stabilitāte

Blinkens norādīja, ka Eiropas un ASV partneri turpinās atbalstīt Izraēlu, tomēr tas nenozīmē, ka Izraēla varētu brīvi rīkoties, ignorējot starptautiskās normas. Šajā kontekstā viņš aicināja uz deeskalāciju un dialoga veidošanu starp Izraēlu un palestīniešiem, lai mazinātu spriedzi un atrisinātu ilgstošos konfliktus, kas ietekmē visus reģiona iedzīvotājus.

Starptautiskā sabiedrība

Tiek uzsvērts, ka starptautiskā sabiedrība ir svarīga loma, lai veicinātu miera procesu un nodrošinātu, ka tiek ievērotas cilvēku tiesības. Blinkens izteica cerību, ka šī jaunā virzība uz stabilitāti varētu kalpot par pamatu ilgtermiņa risinājumiem, kas būs pieņemami visām iesaistītajām pusēm.

Secinājumi

ASV valsts sekretāra paziņojums par Izraēlas nodomiem attiecībā uz Gazas joslu liecina par vēlmi veidot jaunu pieeju reģiona konfliktiem. Kā norādīja Blinkens, ir svarīgi, lai visas puses spētu sarunāties un rast risinājumus, kas veicinātu miera saglabāšanu un savstarpēju saprašanos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas