Ārstu biedrības Ētikas padome rosinās anulēt pediatra Medņa sertifikātu
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 19:24
  • LSM
  • 5

Ārstu biedrības Ētikas padome rosinās anulēt pediatra Medņa sertifikātu

Ārstu biedrības lēmums par Medņa sertifikāta anulēšanu

Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) Ētikas komisija ir pieņēmusi svarīgu lēmumu, rosinot anulēt Edgara Medņa, pediatra un homeopāta, sertifikātu. Šāds solis tiek veikts pēc ziņojumiem par potenciāli ētiskām problēmām viņa profesionālajā darbībā.

Informācija no mediju avotiem

Par šo lēmumu pirmoreiz informēja Latvijas Radio žurnāliste Inga Spriņģe. Viņa uzsver, ka šī rosinājuma pamatā ir ne tikai ētikas normas pārkāpumi, bet arī bažas par pacientu drošību un veselību, ņemot vērā Medņa praktizēto metodoloģiju.

Ārstu biedrības ētiskās normas

LĀB uzsvērusi, ka ārsti ir atbildīgi par savu praksi un jāievēro augstas ētikas normas. Anulējot Medņa sertifikātu, tiek parādīts, ka kardinālas ētikas pārkāpumi netiks tolerēti un ka organizācija ir apņēmusies aizsargāt pacientu tiesības un drošību.

Mednis un viņa prakse

Edgars Mednis ir pazīstams pediatrs, kas strādā Āgenskalna klīnikā. Viņa pieeja un izmantotās ārstēšanas metodes ir izsaukušas dažādas diskusijas nozarē. Jau iepriekš ir bijušas bažas par homeopātijas izmantošanu pediatrijā, it īpaši saistībā ar bērnu veselības aprūpi.

Sabiedrības reakcija

Sabiedrībā šis lēmums izsauc pretrunīgas diskusijas. Daudzi piekrīt, ka ārstu atbildībai ir jābūt prioritātei, kamēr citi uzskata, ka katram ārstam ir tiesības izvēlēties savu terapeitisko pieeju. Šis gadījums varētu kalpot kā katalizators plašākām diskusijām par ētiku medicīnā un pacienta tiesībām.

Nākotnes soļi

Šobrīd LĀB ir rosinājusi jautājumu par Medņa sertifikāta anulēšanu, taču tālākie soļi sasniedzami tikai pēc izmeklēšanas un izvērtēšanas. Sabiedrība un ērti kursējošie mediķi gaida skaidrību par lēmuma pamatotību un sekām, kas var ietekmēt ne tikai Medņa karjeru, bet arī medicīnas nozari kopumā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas