Ārpolitikas eksperti par referendumu Moldovā: Politisks trilleris ar Krievijas ietekmi
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 18:00
  • LSM
  • 4

Ārpolitikas eksperti par referendumu Moldovā: Politisks trilleris ar Krievijas ietekmi

Moldovas referenduma rezultāti: aicinājums uz Eiropas Savienību

Moldovā notikušais referendums ir radījis plašu rezonansi, jo vēlētāji ar ļoti niecīgu pārsvaru ir atbalstījuši konstitucionālu mērķi iestāties Eiropas Savienībā. Šis solis ir izšķirošs, jo tas iezīmē valsts nākotnes virzienu un vēlmi attālināties no Krievijas ietekmes.

Krievijas spiediens un tā sekas

Tomēr šis process nav bijis vienkāršs. Moldovā ir piedzīvots kā nekad agrāk intensīvs Krievijas spiediens, kas mērķēts uz to, lai apturētu valsts virzību prom no Krievijas ietekmes zonas. Latvijas Radio raidījumā "Divas puslodes" eksperti analizēja situāciju un uzsvēra, ka, neskatoties uz Krievijas centieniem, pagaidām šis spiediens ir bijis neveiksmīgs.

Ekspertu viedokļi par Moldovas nākotni

Raidījumā piedalījās Latvijas Radio Ziņu dienesta žurnālists Uldis Ķezberis, politologs Veiko Spolītis un žurnālists Oskars Kastēns, kuri izteica savas domas par Moldovas nākotni. Viņi uzsver, ka valsts izvēle virzīties uz Eiropas Savienību ir nozīmīgs mērķis, taču to var kavēt dažādi ārējie spēki, tai skaitā Krievija.

Politiskais trilleris Moldovā

Kopumā eksperti novērtēja referenduma rezultātu kā politisku trilleri, kurā Moldovai ir jātiek galā ne tikai ar iekšējām grūtībām, bet arī ar ārējiem izaicinājumiem. Politiskā situācija Moldovā ir dinamiski mainīga, un valstij ir jādara viss iespējamais, lai nodrošinātu stabilitāti un virzību uz Rietumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas