Rēzeknes novadā nokritušo Krievijas dronu izmantos dažādiem nolūkiemSabiedrība
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 13:30
  • VS
  • 4

Rēzeknes novadā nokritušo Krievijas dronu izmantos dažādiem nolūkiem

Rēzeknes novada drona incidents

Rēzeknes novadā, 7. septembrī, tika fiksēts incidents ar Krievijas "Shahed" tipa dronu, kas nokrita Gaigalavas pagastā. Šis notikums raisījis plašu sabiedrības interesi, īpaši saistībā ar jautājumiem par valstiskajām drošības garantijām. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki (NBS) ir monitorējuši situāciju, tomēr sabiedrībā tika izteikta kritika par lēmumu neizmantot NATO iznīcinātājus, lai notriektu dronu gaisā.

Drona izmantošana turpmāk

NBS plāno nākotnē izmantot nokritušā drona daļas dažādiem nolūkiem, tostarp kā uzskates materiālu aizsardzības resorā. Neskatoties uz to, aģentūra LETA norāda, ka NBS plašāk nekomentē, kādi tieši būs šo daļu izmantošanas mērķi. Šī notikuma kontekstā, drona kaujas galviņa tika deaktivizēta, kas nozīmē, ka lielāka apdraudējuma situācija tika novērsta.

Reakcija un uzlabojumi aizsardzības nozarē

Pēc incidenta, aizsardzības nozare ir veikusi konkrētus uzlabojumus visā Latvijas gaisa telpas uzraudzības līmenī. Aizsardzības ministrija informēja, ka ir izstrādāts mehānisms, kas nodrošinās ātrāku un precīzāku sabiedrības un plašsaziņas līdzekļu apziņošanu līdzīgās apdraudējuma situācijās. Šie uzlabojumi balstās uz padziļinātu incidenta izvērtējumu, ko veikuši nozares eksperti. Šīs izmaiņas liecina par Latvijas aizsardzības struktūru apņemšanos uzlabot reaģēšanas spējas un nodrošināt sabiedrības drošību pret potenciālām gaisa draudiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas