Krimas tatāru tautas medžlisa pārstāve: Krievijas okupācija pussalā iznīcinājusi neatkarīgu žurnālistiku
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 16:10
  • LSM
  • 5

Krimas tatāru tautas medžlisa pārstāve: Krievijas okupācija pussalā iznīcinājusi neatkarīgu žurnālistiku

Krimā iznīcināta neatkarīgā žurnālistika

Krimas tatāru tautas medžlisa pārstāve ir izteikusi nopietnas bažas par brīvības trūkumu vārda izteikšanā un neatkarīgās žurnālistikas iznīcināšanu, ko radījusi Krievijas okupācija pussalā. Pēdējo desmit gadu laikā okupācijas varas ir veikušas represijas pret žurnālistiem, kavējot patiesības izplatīšanu un radot atmosfēru, kurā bažas par drošību dominē pār vēlmi ziņot.

Represijas pret žurnālistiem

Starp galvenajiem jautājumiem, kas tika apspriesti preses konferencē, ir dažādas represijas, ar kurām saskaras žurnālisti Krimā. Daudzi no viņiem ir spiesti strādāt noslēpumā vai pat pavisam atteikties no žurnālistikas karjeras, lai izvairītos no riskantām sekām. Tas veicina vārda brīvības iznīcināšanu un sabiedrības piekļuvi patiesai informācijai.

Atbalsts ieslodzītajiem ukraiņiem un Krimas tatāriem

Konferences laikā uzsvērts, cik svarīgi ir atbalstīt ieslodzītos ukraiņus un Krimas tatārus, kuri izmokās nebrīves apstākļos agresorvalsts teritorijā. Vairāki žurnālisti ir kļuvuši par upuriem šādām represijām, un ir svarīgi ne tikai nodrošināt cilvēktiesību aizsardzību, bet arī sadarboties ar Krievijas juristiem, lai meklētu taisnību un atbalstu viņiem.

Mediju loma un solidaritāte

Visi mediji ir aicināti ziņot par situāciju Krimā un pievērst uzmanību šīm nelabvēlīgajām tendencēm. Preses konferences dalībnieki uzsvēra solidaritātes nepieciešamību – ne vien starp žurnālistiem, bet arī plašākā sabiedrībā. Brīva un neatkarīga prese ir būtiska demokrātijai, un tās trūkums Krimā iezīmē nopietnas briesmas, kas var skart ne tikai reģionu, bet arī plašāku pasauli.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas