ANO ģenerālsekretāra došanās uz BRICS samitu Krievijā neliecina neko labu par ANO politiku, norāda RinkēvičsZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

ANO ģenerālsekretāra došanās uz BRICS samitu Krievijā neliecina neko labu par ANO politiku, norāda Rinkēvičs

Rinkēviča viedoklis par ANO ģenerālsekretāra vizīti

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ir izteicis savas bažas par ANO ģenerālsekretāra Antoniu Gutērreša došanos uz BRICS samitu, kas norisināsies Krievijā. Rinkēvičs uzskata, ka šī vizīte nenorāda uz ANO politikas efektivitāti un stabilitāti.

BRICS samita nozīme un konteksts

BRICS samits, kurā piedalās piecas lielākas jaunās ekonomikas valstis - Brazīlija, Krievija, Indija, Ķīna un Dienvidāfrika, bieži tiek uzskatīts par platformu, kurā tiek izteikta alternatīva Rietumu politiskajai un ekonomiskajai ietekmei pasaulē. Rinkēvičs ir skeptisks par to, ka Gutērreša piedalīšanās šādā samitā varētu būt pozitīvs solis starptautiskajā politikā.

Rinkēviča aicinājums uz ANO reformām

Saistībā ar minēto situāciju, Rinkēvičs norāda uz nepieciešamību veikt reformas ANO, lai uzlabotu organizācijas darbību un stiprinātu tās pozīcijas pasaules politikā. Viņš uzsver, ka ANO jānāk klajā ar skaidru nostāju un rīcību attiecībā uz valstīm, kas pārkāpj starptautiskās tiesības.

Noslēgumā

Edgara Rinkēviča paustās bažas par ANO ģenerālsekretāra vizīti uz Krieviju un tās iespējamo ietekmi uz ANO politiku liecina par pieaugošām problēmām, ar kurām saskaras starptautiskā kopiena. Viedokļi par ANO nākotni un tās spējām tikt galā ar globālajiem izaicinājumiem ir arvien aktuālāki un prasa nopietnu diskusiju un rīcību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas