ASV amatpersona brīdina par Krievijas un Ķīnas ciešajām saiknēmPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 12:45
  • NRA
  • 4

ASV amatpersona brīdina par Krievijas un Ķīnas ciešajām saiknēm

ASV amatpersona par Krievijas un Ķīnas saiknēm

ASV valsts sekretāra vietnieks Eiropas un Eirāzijas lietās Džeimss O’Braiens ir izteicis brīdinājumu par pieaugošo sadarbību starp Krieviju un Ķīnu, kas var ietekmēt starptautisko drošību un stabilitāti. Viņš uzsvēra, ka šīs ciešās attiecības rada nopietnus izaicinājumus sankciju sistēmai, ko ASV un Eiropas Savienība (ES) ir izstrādājušas, lai ierobežotu Krievijas agresiju pret Ukrainu.

Pastāvīga sankciju uzlabošana

O’Braiens skaidroja, ka ASV un ES pastāvīgi pilnveido sankciju sistēmu, lai efektīvāk cīnītos pret Krievijas rīcību un to sankciju apiešanu. Šīs izmaiņas tiek ieviestas, ņemot vērā jaunākos datus un ieteikumus, un turpināsies vismaz līdz kara Ukrainā beigām. Šāda rīcība ir nepieciešama, ņemot vērā Krievijas centienus atrast jaunus ceļus, kā apiet noteiktās sankcijas.

Ķīna kā galvenais izaicinājums

Lai gan daudzas Krievijas kaimiņvalstis arī mēģina izveidot savas attiecības un sadarboties ar Maskavu, O’Braiens norādīja, ka galvenās problēmas sankciju apiešanā ir tieši saistītas ar Ķīnu. Viņš brīdināja, ka Ķīnas loma Krievijas ekonomikas atbalstīšanā un sadarbībā ir kļuvusi arvien nozīmīgāka, kas var apgrūtināt centienus ierobežot Krievijas aktivitātes.

Kādas sekas sagaidāmas?

Sankciju sistēmas uzlabošana un Ķīnas loma tajā būs būtiska ne tikai Ukrainas konflikta noregulēšanā, bet arī globālās drošības situācijas uzlabošanā. ASV un tās sabiedrotie turpinās meklēt jaunus veidus, kā stiprināt sadarbību un saskarties ar Krievijas un Ķīnas pieaugošo ietekmi, kas ietekmē pasaules kārtību un stabilitāti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas