Zināms, kāds laiks Latvijā gaidāms oktobra izskaņāLaika apstākļi
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 16:42
  • NRA
  • 7

Zināms, kāds laiks Latvijā gaidāms oktobra izskaņā

Oktobra laikapstākļu prognoze

Līdz mēneša beigām Latvijā gaidāmi sausāki laikapstākļi, kas nozīmē, ka nokrišņu apjoms būtiski samazināsies. Sinoptiķi prognozē, ka, kaut arī rudens ir ieradies, šis mēnesis izskatīsies vairāk kā vēls vasaras periods, jo nokrišņu intensitāte būs zema.

Temperatūra virs normas

Gaisa temperatūra saglabāsies virs normas, kas ir patīkami jaunumi ikvienam, kas vēlas baudīt siltāku laiku šajā rudens sezonā. Paredzams, ka visā Latvijā vidējā gaisa temperatūra varētu būt par dažiem grādiem augstāka nekā parasti šajā gada laikā, ļaujot gan iedzīvotājiem, gan apmeklētājiem izbaudīt patīkamus laikapstākļus.

Paredzamais laiks nedēļas nogalē

Nedēļas nogalē Latvijā gaidāms saulains un sausais laiks. Sinoptiķi aizvada plānu, ka gaisa temperatūra varētu sasniegt pat +15 grādus, tomēr jāņem vērā, ka ar saulainiem laikapstākļiem var nākties paciest arī vēsākus brīžus, ļaujot sajust skaidrošanas sezonas tuvošanos.

Ieteikumi vietējiem iedzīvotājiem

Ņemot vērā prognozes, iedzīvotājiem tiek ieteikts izmantot šo siltāko laiku, lai pavadītu laiku ārpus telpām. Ir lieliska iespēja doties pastaigās, apmeklēt dārzu vai baudīt aktivitātes un pasākumus, kas vēl joprojām notiek pirms ziemas sezonas iestāšanās. Kopumā varam secināt, ka oktobra izskaņa Latvijā solās būt patīkama, sniedzot iespēju baudīt saulainos un siltos rudens laikapstākļus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas