Latvija atbalstīs Ukrainu līdz tās uzvarai un valstij jāpievienojas NATO, pauž amatpersonasSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi

Latvija atbalstīs Ukrainu līdz tās uzvarai un valstij jāpievienojas NATO, pauž amatpersonas

Latvijas apņēmība atbalstīt Ukrainu

Latvija ir apņēmusies turpināt atbalstīt Ukrainu visos iespējamos veidos – militāri, politiski un ekonomiski. Šī apņēmība tika uzsvērta trešdien, 23. oktobrī, kad Latvijas amatpersonas tikās ar Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku. Tikšanās laikā tika pārrunāti aktuālākie jautājumi par atbalstu Ukrainai un tās integrāciju starptautiskajās struktūrās.

Ukrainas dalība NATO – svarīgs mērķis

Latvijas valsts augstākās amatpersonas izteica skaidru atbalstu Ukrainas dalībai NATO. Tas tiek uzskatīts par būtisku solis ne tikai Ukrainas aizsardzībai, bet arī reģionālajai drošībai. Latvija uzsver, ka tā ir gatava sniegt visu nepieciešamo atbalstu, lai palīdzētu Ukrainai sasniegt šo svarīgo mērķi.

Militārā un ekonomiskā palīdzība

Latvijas valdība apņēmusies turpināt sniegt militāro un ekonomisko palīdzību Ukrainai. Tas iekļauj ne tikai bruņojuma piegādi, bet arī finansiālu atbalstu, kas nepieciešams valsts atjaunošanai un attīstībai pēc kara. Latvija apliecina savu solidaritāti un atbalstu ukraiņu tautai, kas šobrīd cīnās par savu brīvību un neatkarību.

Noslēgumā

Šāda veida sadarbība un atbalsts liecina par Latvijas iesaisti reģionālajā drošībā un solidaritāti ar Ukrainu. Latvijas amatpersonu uzsvērtā apņemšanās palīdzēt Ukrainai līdz tās uzvarai demonstrē, ka Latvijas valdība ir gatava stāvēt blakus sabiedrotajiem un sniegt nepieciešamo atbalstu, kamēr Ukraina turpina cīnīties par savu valsti un nākotni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas