Ukraina korejiešu valodā aicina Ziemeļkorejas karavīrus padoties: "Būsiet siltumā, paēduši un dzīvi!"Ārzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Ukraina korejiešu valodā aicina Ziemeļkorejas karavīrus padoties: "Būsiet siltumā, paēduši un dzīvi!"

Ukraina aicina Ziemeļkorejas karavīrus padoties

Ukrainas Aizsardzības ministrija ir uzsākusi jaunu iniciatīvu, kas vērsta uz Krievijas okupantu karavīru cementēšanu, tagad izstiepjot roku arī Ziemeļkorejas karavīriem. Šis projekts, pazīstams kā "Gribu dzīvot", piedāvā iespēju padoties gūstā civilizētos apstākļos, saņemot uzsaukumu no Ukrainas, kas nu ir tulkots korejiešu valodā.

Kims Čenuns un viņa karavīri

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns ir nosūtījis savus karavīrus, lai sniegtu atbalstu Vladimiram Putinam un viņa karaspēkam. Taču šī palīdzība tiek vērtēta kā nevēlama un riskanta gan Ziemeļkorejai, gan Ukrainai. Tagad Ukraina cenšas dot Ziemeļkorejas karavīriem iespēju izvairīties no karadarbības sekām un aicina viņus padoties, uzsverot agrākos vārdus: "Būsiet siltumā, paēduši un dzīvi!"

Iniciatīvas mērķis: dzīvības izglābšana

Ukrainas valdība uzsver, ka šīs iniciatīvas mērķis ir glābt dzīvības un piedāvāt alternatīvu Ziemeļkorejas karavīriem, kuri varētu tikt iesaistīti bīstamās operācijās. "Gribu dzīvot" projekts ne tikai uzsver cilvēktiesību jautājumus, bet arī apkopo informāciju par situāciju frontē un sniedz padomus, kā izdzīvot šajā sarežģītajā laikā.

Secinājumi

Ar šo soli Ukraina cer ne tikai mazināt karadarbību, bet arī veicināt miera sarunas, kas varētu novest pie ilgstošāka konflikta risinājuma. Šis jauninājums ir vēl viens solis prezidenta Volodimira Zelenska vadītajā valdībā, kas izstrādā stratēģijas, kas vērstas uz civiliedzīvotāju un karavīru dzīvību saglabāšanu, neļaujot karam paplašināties un iznīcināt vairāk dzīvību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas