Bērnu slimnīca "nopietni apsver" iespēju pārsūdzēt policijas lēmumu atteikties sākt kriminālprocesu pret MedniLatvijā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 16:55
  • LA
  • 6

Bērnu slimnīca "nopietni apsver" iespēju pārsūdzēt policijas lēmumu atteikties sākt kriminālprocesu pret Medni

Bērnu slimnīcas nosodījums un šaubas par policijas lēmumu

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) izteikusi nopietnas bažas par Valsts policijas (VP) lēmumu atteikties sākt kriminālprocesu pret Ēgenskalna klīnikā strādājošo Edgaru Medni. Slimnīcas pārstāvji norāda, ka šīs situācijas nopietnība liek apsvērt iespēju pārsūdzēt policijas lēmumu.

Situācijas fons

Šogad rudenī Edgars Mednis ir veicis vārdisku uzbrukumu BKUS, kas saistīts ar konkrētiem incidentiem, kas radījuši satraukumu slimnīcas darbiniekos un pacientu ģimenēs. Medņa rīcība ir izsaukusi plašu sabiedrības apspriešanu, un Bērnu slimnīca uzskata, ka šādi incidenti ir nepieņemami medicīnas vidē.

Komunikācija ar medijiem

BKUS Komunikācijas daļas vadītāja Dace Ševčenko ir apstiprinājusi, ka slimnīca rūpīgi izvērtē savas iespējas rīkoties šajā situācijā. "Mēs ņemam vērā visus faktorus un apsveram dažādas iespējas, tai skaitā pārsūdzēt policijas lēmumu. Mums ir svarīgi nodrošināt drošu vidi mūsu pacientiem un mediķiem," pauda Ševčenko.

Sabiedrības atbalsts un nākamie soļi

Sabiedrība ir ieinteresēta, kā Bērnu slimnīca rīkosies tālāk, it īpaši ņemot vērā medicīnas darbinieku un pacientu drošību. BKUS sola, ka turpinās sekot situācijai un uzlabojumi tiks veikti, lai nodrošinātu, ka līdzīgas situācijas vairs nenotiek. Medikamentu un pacientu drošības aizsardzība ir un paliks viņu prioritāte.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas