Eksperts: Platforma «X» atjaunojusi komunistu tradīcijas ASV politikāInteresanti fakti
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 13. septembris 07:12
  • VS
  • 8

Eksperts: Platforma «X» atjaunojusi komunistu tradīcijas ASV politikā

Eksperts uzsver komunistisko tradīciju atdzimšanu

Platforma "X" jeb tviteris ir atjaunojusi komunistu tradīcijas ASV politikā, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) pētnieks un Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes loceklis Sandis Šrāders. Viņa skatījumā, šī platforma ir kļuvusi par rīku, kas veicina dezinformāciju un spēcīgi atbalsta vienu politisko spēku.

Politiskās cīņas konteksts

Šrāders norādīja, ka demokrātijās vēlēšanu procesos piedalās dažādas grupas, ne tikai politiķi, bet arī komersanti un pilsoniskā sabiedrība. ASV 2024. gada vēlēšanās ietekmīgi biznesmeņi un viedokļu līderi ir aktīvi, taču viņu atbalsts ir pretrunīgs. Tas atspoguļo plaisu starp Republikāņu un Demokrātu partijām un tajās iesaistītajām personībām, kā Kamala Herisa un Donalds Tramps.

Īlona Maska loma platformā "X"

Īlons Masks, viens no ietekmīgākajiem ASV biznesmeņiem, aktīvi izmanto platformu "X", lai ietekmētu sabiedrisko diskusiju un atbalstītu republikāņus. Šrāders kritizēja Maska pieeju, norādot, ka viņa rīcība degradē ASV institūcijas un grauj demokrātijas pamatus. Maska izplatītā dezinformācija un maldinošā informācija ir rada bažas par vēlēšanu iznākumiem ne tikai ASV, bet arī citās valstīs.

Brazilija kā piemērs

Eksperts akcentēja, ka Brazīlija ir aizliegusi platformas "X" darbību, uzskatot, ka tā ir izmantota politiskiem mērķiem. Šāds solis kalpo kā piemērs tam, kā citās valstīs var rīkoties pret platformām, kas veicina dezinformāciju un politisko manipulāciju.

Pasaules līmeņa ietekme uz ASV politikai

Šrāders uzsvēra, ka ietekmīgu biznesmeņu, sabiedrībā populāru personību un pilsoniskās sabiedrības ietekme uz ASV vēlēšanām ir milzīga. Viņš norādīja, ka Eiropas uzņēmumiem un līderiem vajadzētu izvērtēt šādu platformu izmantošanas sekas un iespējamo ietekmi uz demokrātiskajiem procesiem.

Sekas ASV politikā

Maska atbalsts Trampam un viņa rakstītais viedoklis uz platformas "X" rada bažas par ASV politisko ainavu. Šrāders paziņoja, ka, ja Tramps tiks ievēlēts un izpildīs savus solījumus, tas negatīvi ietekmēs Maska biznesu. Maska nostāja pret Herisu un citu ietekmīgo personību atbalsts rada arvien lielāku polarizāciju ASV politikā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas