"Es nezinu, kas tas ir. Visticamāk, pēdējais vakarēdiens." Slimnīcas pacienti neizpratnē par pavāra necieņu pret produktiemLatvijā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 14:51
  • LA
  • 11

"Es nezinu, kas tas ir. Visticamāk, pēdējais vakarēdiens." Slimnīcas pacienti neizpratnē par pavāra necieņu pret produktiem

Diskusija sociālajos tīklos par ēdienu slimnīcā

Sociālajā tīklā “X” metusi gaismā kārtējo diskusiju par ēdienreizes kvalitāti Latvijas onkoloģijas slimnīcā. Konta @a_troska lietotājs dalījās ar attēlu, kurā redzama karote ar caurspīdīgu un staipīgu vielu, kas izraisīja neizpratni un šoku daudziem ievērotājiem.

Pacienta neapmierinātība

Lietotājs rakstīja: “Es nespēju vārdiem aprakstīt, ko man tikko atnesa pusdienās onkoloģijas slimnīcā. Es nezinu, kas tas ir. Visticamāk, pēdējais vakarēdiens. Es nevēlos izklausīties iedomīgs vai izlepis, bet šis nav ēdams! Tas smird un staipās.” Šie vārdi liecina par dziļu neapmierinātību ar sniegto ēdienu, kas savukārt piesaistījis citu pacientu un sekotāju uzmanību.

Pacientu viedokļi un reakcijas

Pārējie komentētāji steidza paust savu viedokli par šādu ēdienu slimnīcās. Daudzi piekrita, ka šāda veida ēdiens ir necieņa pret produktiem un veselību. "Kā mēs varam cerēt uz atveseļošanos, ja mūs baro ar tādiem ēdieniem?" rakstīja viens no komentētājiem, savukārt cits piebilda: "Vai tiešām nav iespējams sniegt cilvēkiem cienīgu ēdienu, pat slimnīcā?"

Sabiedrības aicinājums uz izmaiņām

Šī situācija radījusi spēcīgu sabiedrības reakciju, aicinot uz izmaiņām ēdināšanas politikā Latvijas slimnīcās. Ir skaidrs, ka ēdiena kvalitāte ir svarīga ne tikai pacientu labsajūtai, bet arī atveseļošanās procesam. Diskusijas turpinās, un daudzi cer, ka šis gadījums kalpos par pamatu pārdomām par ēdināšanu slimnīcās, lai uzlabotu pacientu pieredzi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas