"Michelin" piešķir zvaigzni vēl vienam Latvijas restorānam – "John Chef’s Hall"; savu zvaigzni notur arī "Max Cekot Kitchen"Latvijā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 10:50
  • LA
  • 10

"Michelin" piešķir zvaigzni vēl vienam Latvijas restorānam – "John Chef’s Hall"; savu zvaigzni notur arī "Max Cekot Kitchen"

Michelin zvaigznes atzīšana Latvijas restorāniem

Pasaulē atzītais restorānu ceļvedis “Michelin Guide” ir paziņojis par 2025. gada ceļojuma ceļvedi, kurā iekļauti 31 Latvijas restorāni. Starp tiem īpaša atzinība piešķirta jaunajam restorānam “John Chef’s Hall”, kurš saņēmis savu pirmo zvaigzni.

“John Chef’s Hall” un tās zvaigzne

Restorāns “John Chef’s Hall” ir ieguvis “Michelin” kvalitātes zvaigzni, kas nozīmē ne tikai izcilu ēdienu, bet arī augstu servisa un atmosfēras kvalitāti. Šis sasniegums apliecina Latvijas kulinārā mantojuma augsto līmeni un pārliecina, ka mūsu virtuve spēj konkurēt globālā mērogā.

“Max Cekot Kitchen” notur savu zvaigzni

Vēl viens nozīmīgs notikums ir tas, ka restorāns “Max Cekot Kitchen” ir saglabājis savu “Michelin” zvaigzni, kas pierāda šī restorāna ilggadējo kvalitāti un radošo pieeju kulinārijai. Šis panākums apliecina, ka restorāna komanda turpina piedāvāt izcilus gastronomiskos piedzīvojumus, piesaistot gan vietējo, gan starptautisko publiku.

Ilgtspējība un “zaļā” zvaigzne

Papildus tradicionālām zvaigznēm, “Michelin” ir piešķīrusi arī “zaļo” zvaigzni restorānam “Pavāru māja”, kas atpazīst ilgtspējīgas prakses un vietējo sastāvdaļu izmantošanas nozīmi. Šis apbalvojums liecina par Latvijas restorānu centieniem nodrošināt ne tikai gardu, bet arī vidi saudzējošu ēdienu gatavošanu.

Noslēgumā

Šie panākumi Latvijas restorānu nozarē apliecina, ka mūsu virtuve ir ceļā uz starptautisku atzinību. “Michelin” zvaigznēm ir liels nozīme, gan paaugstinot restorānu prestižu, gan veicinot gastronomisko tūrismu Latvijā. Ar aizrautību gaidām, kā šie uzlabojumi attīstīsies nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas