Saeimas priekšsēdētājai piešķirts Ukrainas valsts apbalvojumsZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Saeimas priekšsēdētājai piešķirts Ukrainas valsts apbalvojums

Ukrainas valsts apbalvojums Saeimas priekšsēdētājai

Saeimas priekšsēdētājai Daigai Mieriņai, pārstāvot Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS), ceturtdien tika piešķirts Ukrainas valsts apbalvojums. Šis notikums notika Krimas platformas parlamentārā samita laikā, kas pulcēja vairāku valstu politiķus un diplomātus ar mērķi diskutēt par situāciju Ukrainā un aicināt starptautisko sabiedrību aktīvāk iesaistīties reģiona stabilizācijā.

Kņazienes Olgas I šķiras ordenis

Mieriņa saņēma Kņazienes Olgas I šķiras ordeni, kas ir viens no augstākajiem apbalvojumiem Ukrainā. Šis ordenis tiek piešķirts par izciliem nopelniem sociālajā, kultūras vai sabiedriskajā jomā, kā arī par atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālai integritātei. Apbalvojums simbolizē Ukrainas atzinību par Mieriņas ieguldījumu, palīdzot stiprināt attiecības starp Latviju un Ukrainu.

Latvijas un Ukrainas attiecību nostiprināšana

Daiga Mieriņa savā runā pēc apbalvojuma saņemšanas uzsvēra, ka ir svarīgi turpināt atbalstīt Ukrainu, īpaši šajā izaicinošajā laikā. ''Ukraina ir mūsu sabiedrotā un draugs, un Latvijas nostāja ir skaidra - mēs nosodām agresiju un atbalstām Ukrainas cīņu par brīvību,” akcentēja Mieriņa, paužot Latvijas likumdevēju solidaritāti ar ukraiņu tautu.

Noslēguma piezīmes

Šis apbalvojums ne tikai izsaka atzinību par individuālo ieguldījumu, bet arī ir simbols ciešai sadarbībai starp Latviju un Ukrainu. Gaidāmās diskusijas un iniciatīvas, kas radīsies pēc šā samita, varētu kalpot par pamatu stiprākai reģiona sadarbībai un neatkarības aizsardzībai. Mieriņas godināšana ir spilgts piemērs tam, kā valstis var satuvināties un strādāt kopā pret kopīgām problēmām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas