Braže: Lai Krieviju sauktu pie atbildības, ir jāizveido īpašs tribunāls ar starpreģionālu atbalstuZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Braže: Lai Krieviju sauktu pie atbildības, ir jāizveido īpašs tribunāls ar starpreģionālu atbalstu

Baiba Braže uzsver tribunāla nepieciešamību

Lai Krieviju sauktu pie atbildības par tās rīcību, ir nepieciešams izveidot īpašu tribunālu, kas funkcionētu ar starpreģionālu atbalstu. Šo viedokli izteica Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže, ceturtdien piedaloties Starptautiskās Krimas platformas trešajā parlamentārajā samitā. Ministre uzsvēra, ka tikai ar šādu pieeju ir iespējams nodrošināt taisnīgumu un atbildību par starptautisko likumu pārkāpumiem.

Starptautisku reakciju nepieciešamība

Braže norādīja, ka Krievijas agresija pret Ukrainu ir nopietns pārkāpums, kas prasa starptautisku reakciju. Viņa uzsvēra, ka vēsturisko notikumu un cilvēktiesību pārkāpumu izmeklēšana ir būtiska ne tikai Ukrainai, bet arī visai starptautiskajai sabiedrībai. "Mums ir jānodrošina, lai tādiem pārkāpumiem netiktu piedota," sacīja ministre.

Krimas platformas nozīme

Starptautiskā Krimas platforma ir svarīgs forums, kurā tiek apspriesti pasākumi, kas vērsti uz Krievijas rīcības nosodīšanu un Krimas aneksijas neatzīšanu. Braže arī pieminēja šo platformu kā instrumentu, kas var palīdzēt apvienot valstis apkārt esošajā reģionā un veicināt sadarbību, lai īstenotu taisnīguma un atbildības principus.

Aicinājums uz solidaritāti

Ministre aicināja pārējās valstis izraudzīties stingru un solidarizētu nostāju attiecībā uz Krievijas rīcību, apstiprinot, ka taisnīguma process ir svarīgs, lai novērstu līdzīgu situāciju rašanos nākotnē. "Vienotība ir spēcīgs instruments, ar kuru mēs varam ietekmēt globālā līmenī," noslēdzot uzrunu, sacīja Baiba Braže.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas