VUGD ir sarežģīti nodrošināt pietiekamu darbinieku skaitu katrā dežūrmaiņāZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

VUGD ir sarežģīti nodrošināt pietiekamu darbinieku skaitu katrā dežūrmaiņā

VUGD darbinieku trūkums

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šobrīd saskaras ar nopietnām grūtībām nodrošināt pietiekamu darbinieku skaitu katrā dežūrmaiņā. Šī situācija ir radusies personāla trūkuma dēļ, kas apgrūtina VUGD operatīvo darbību un var ietekmēt sabiedrības drošību.

Virsstundas un papildu slodze

Nozīmīgs jautājums ir saistīts ar virsstundām, ko VUGD darbinieki spiesti strādāt, cenšoties kompensēt trūkstošo personālu. Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, uzstādot Saeimas Pieprasījumu komisijā, uzsvērti norādījis, ka šāda situācija ir ne tikai neērtīga darbiniekiem, bet arī rada papildu slodzi un potenciālus riskus.

Risinājumi un nākotnes plāni

Lai mazinātu personāla trūkumu, ir nepieciešama lielāka uzmanība ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pievilcības palielināšanai potenciālo darbinieku vidū. Rihards Kozlovskis norādīja uz nepieciešamību izstrādāt plānus, kas ietver gan algas paaugstināšanu, gan labākas darba apstākļu nodrošināšanu, lai pievilinātu jaunus speciālistus un saglabātu esošos.

Secinājumi

Ja VUGD turpinās saskarties ar darbinieku trūkumu, tas var negatīvi ietekmēt ugunsdzēsības kvalitāti un reaģēšanas efektivitāti ārkārtas situācijās. Valsts institūcijām ir jāsniedz atbalsts un jāizstrādā ilgtspējīgi risinājumi, lai nodrošinātu, ka VUGD var pildīt savas funkcijas un aizsargāt Latvijas sabiedrību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas