FOTO: 443 kilogrami! Latvijas lielākā ķirbja čempionātā noskaidrots šī gada smagākais ķirbis Māja un dārzs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

FOTO: 443 kilogrami! Latvijas lielākā ķirbja čempionātā noskaidrots šī gada smagākais ķirbis

Vairāk foto skaties šeit

Latvijas lielākā ķirbja čempionāts 2023

Šodien Rīgā, jau 19. reizi, norisinājās SIA "Maxima Latvija" rīkotais Latvijas lielākā ķirbja čempionāts. Šis pasākums katru gadu pulcē dalībniekus, kuri cenšas izaudzināt vislielākos un smagākos ķirbjus, un šogad sacensības īpaši piesaistīja publikas uzmanību.

Šī gada uzvarētājs

Šogad par Latvijas smagākā ķirbja titulēto dalībnieku kļuva grandiozs 443 kilogramus smags ķirbis. Šis sasniegums vēlreiz apliecina ne tikai dalībnieku centību, bet arī Latvijas dārzkopības potenciālu. Uzvarētājam tika pasniegta balva un atzinības apliecība, kā arī iespēja dalīties pieredzē ar citiem dārzeņu audzētājiem.

Pasākuma noskaņa

Čempionāta apmeklētāji varēja izbaudīt dažādas aktivitātes, tostarp darbnīcas, kurās tiek mācītas ķirbju audzēšanas noslēpumi, un radošās izstādes, kurās tika izrādīti ķirbju ēdieni un dekorācijas. Pasākums pulcēja gan ģimenes ar bērniem, gan dārzkopības entuziastus, kas vēlējās iepazīties ar šī gada labākajām ražām.

Nākotnes perspektīvas

Organizatori uzsver, ka šādas sacensības ne tikai popularizē dārzkopību, bet arī veicina sabiedrības interesi par veselīgu dzīvesveidu un vietējo ražojumu patēriņu. “Maxima Latvija” plāno turpināt šo tradīciju arī nākamajos gados, aicinot arvien vairāk dalībnieku piedalīties čempionātā un iepazīstinot sabiedrību ar dažādām audzēšanas metodēm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas