• 2024. gada 6. septembris 18:55
  • LA
  • 2

FOTO. "Mamma sēņošanas laikā dzirdējusi, ka kāds pa mežu seko…" Ogres novadā kāda sēņotāja sastapusies ar lāci

Vairāk foto skaties šeit

Satraucošs sēņošanas piedzīvojums Ogres novadā

2023. gada 21. augusts Ogres novadā bija neparasts un satraucošs notikums kādai sēņotājai no Birzgales pagasta. Rīta agrumā viņa devās uz mežu, cerībā piesolīt sevi ar krāsainu un garšīgu sēņu ražu. Diemžēl, sēņošana drīz pārvērta par piedzīvojumu, kas viņai paliks atmiņā uz ilgu laiku.

Lācis noslēpumainā veidā sekoja sēņotājai

Kā stāsta sieviete, viņa drīz vien sāka dzirdēt skaņas, kas liecināja, ka kāds viņai tuvojas. "Es sajutu, ka kāds pa mežu man seko," viņa dalās savās emocijās ar portālu Medibam.lv. Bažas un neziņa ātri vien pārvērtās par baiļu sajūtu, kad kļuva skaidrs, ka tas varētu būt lācis.

Apkārtējie aicināti uz uzmanību

Sēņotāja, apjautusi situācijas nopietnību, steidzās meklēt patvērumu medību tornī, kur viņa gaidīja palīdzību. Šis gadījums kalpo kā atgādinājums visiem sēņotājiem un dabas mīļotājiem būt īpaši uzmanīgiem spilgtajā vasaras meža sezonā.

Vēl viens pierādījums dabas tuvumam

Šis incidents Ogres novadā apliecina, ka Latvijas meži ir mājas ne tikai sēnēm, bet arī savvaļas dzīvniekiem, tostarp lāčiem. Lai gan šādi sastapšanās gadījumi ir salīdzinoši retumi, tie liek cilvēkiem apdomāt savu drošību dabā. Aicinājums ir vienkāršs - sēņojot, jābūt modriem un apzinātiem, lai pasargātu sevi no iespējamiem riskiem, ko var radīt tuvumā esošie meža iemītnieki. Kā pieredzējusi sēņotāja atzīmēja, šis notikums ir ne tikai traucējums tās deliberātajam plānam, bet arī vērtīgs mācību brīdis. Daba ir skaista, bet tajā pašā laikā arī bīstama, un katram ir jāiemācās to respektēt.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas